11 Ağustos 2020 Salı

Vajinal orgazm ile klitoral orgazm arasındaki 5 fark

  Hiç yorum yok

 

Vajinal orgazm ile klitoral orgazm arasındaki 5 fark

Kadın cinselliğinin baskılanması ve rahat yaşanamaması nedeniyle pek çok kadın cinsellik sırasında ne yaşadığını rahat bir şekilde anlayamadan, partneri ile konuşamadan hayatına devam ediyor. Bu anlamda belki de çok rahat bir şekilde orgazm olabilecekken, hem kendini serbest bırakamadığı hem de partnerinin bu konudaki deneyimsizliği nedeniyle bu zevkten mahrum kalıyor. Bu anlamda hem kadınlar hem de erkekler için cinsellik eğitimi çok önemli. 

Klitoral orgazm ile vajinal orgazm farklı yerlerin tetiklenmesi ile oluşur

Klitoral orgazm, vajinanın dışında yer alan klitoris adı verilen yapının tetiklenmesi sonucu ulaşılan orgazmdır. Klitoris bölgesi dış dudakların yukarıda birleştiği noktadaki bezelye boyutunda bir çıkıntı olarak karşımıza çıkar. Vajinal orgazm ise vajinanın içerisinde, üst tarafta yaklaşık 6-7 cm derindeki, bunu bulan Gräfenberg'in anısına 'G noktası' adı verilen noktanın tetiklenmesi sonucu meydana gelir.

G noktası normal zamanlarda ortaya çıkmaz

Klitorise ait yapının iki uzantısı, iki taraftan vajinal dudakların içinden geçtiği için normal cinsel ilişki sırasında da penisin hareketi klitorisi tetikler. Vajinal orgazmı sağlayan G noktasını ise normal zamanlarda bulmak neredeyse imkansızdır. Kadın sadece cinsel açıdan tahrik olduğu ve belli bir miktar zevk aldığı zaman içi sıvıyla dolan küçük bir şişlik şeklinde ortaya çıkar. Ancak bu durumdayken elle hissedilebilir ve etrafındaki vajinal duvarlara göre biraz daha pürüzlüdür.

Klitoris sürtünme ve titreşime duyarlıdır ancak G noktası daha güçlü ve hızlı basınç değişiklikleri ile uyarılır

Sürtünme ve titreşime duyarlı olan klitoris, yeterince uyarıldığı zaman güçlü ve vajinadan başlayıp tüm vücuda yayılan bir orgazm gerçekleşir. Vajinal orgazmı sağlayan G noktası ise güçlü ve hızlı basınç değişikliklerinden etkilenir. Dolayısıyla penisin tam bu noktaya çarparak ileri geri hızlı hareket etmesi veya parmaklar aracılığıyla yapılan güçlü ve hızlı pompalama hareketi ile tetiklenir.

Klitoral orgazm ile bir erkeğin orgazmı birbirine yakındır

Erkek penisinin ucu ile kadınların klitorisi yapı bakımından neredeyse aynı oldukları için, bir erkeğin orgazmıyla klitoral orgazm birbirine çok yakındır. Bu anlamda kadın klitoral orgazm olduktan sonra, erkekler gibi kendini bir süre halsiz hissedebilir ve sevişmeye bir süre ara verebilir. G noktasından hareketle gerçekleşen vajinal orgazmlar ise daha güçlüdür ve birden fazla üst üste yaşanabilir.

BONUS

Bağımlılık hormonu orgazm sonrası salgılanır Bonus bilgi: Vajinal ya da klitoral; her iki orgazmın sonucunda da yaşanan duygu boşalımını dengelemek için beyin, kimi zaman oksitosin adı verilen ve bağımlılık hormonu olarak tanımlayabileceğimiz bir hormon salgılar. Bu da orgazma ulaşan kişinin birlikte olduğu insana daha bağlı, hatta bağımlı hissetmesini sağlar. Orgazm ve oksitosin hormonu üzerine yapılan araştırmaların doğruluğu henüz bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da, kişinin birlikte olduğu insanla doyuma ulaşması, birbirlerine karşı olan sevgi bağlarının güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder