15 Ağustos 2020 Cumartesi

Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

  Hiç yorum yok

 

Nohut Pişirirken Mutlaka 1 Kaşık Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

Nohut Pişirirken Mutlaka 1 Kaşık Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

Lezzeti itibariyle en çok tercih edilen yemeklerden birisi kuşkusuz nohut yemeğidir. İster etli yapılsın ister tavuklu isterseniz sade olarka yapılsın her türlü nohut yemeği tercih nedenidir.

Sokak kültürü içerisine bile girmiştir nohut. Öyleki nohutlu pilavın olmadığı satılmadığı yer kalmadı.

Nohut hayatımızda işte böylesine önemli bir yer tutuyor. Nohut yemeklerini sıkça yapmalı ve çocuklarımıza mutlaka alıştırmalıyız.

Çünkü nohutun bir çok faydası var.

Nohudun başlıca faydası diyabeti önleyen bir yiyecektir. Ve kilo alımını durdurmaya yardımcı olur. Harika bir protein kaynağı olan nohut aynı zamanda iyi bir sindirim sistemi dostudur.

Kalp hastalıklarını önleme ve kan basıncını düzenleme gibi görevleri de bulunmaktadır.

Peki Nohudu daha lezzetli bir şekilde getirmek için neden karbonat eklemeliyiz?

Nohudun daha kolay pişmesi ve daha lezzetli olması için bir gece önceden ıslatılması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Ancak buna rağmen nohut pişmiyor, taneleri taş gibi sert kalıyor ve asla yumuşamıyorsa bir malzemeden yardım almalısınız.

Özellikle ithal olmayan, yerli nohut türlerinde gözüken yumuşamama sorununun önüne geçmek için yapmanız gereken bir gece önce nohutları bıraktığınız ıslama suyuna yarım çay kaşığı karbonat eklemek. Zira karbonat, nohutların pişerken daha çabuk yumuşamasını sağlarken zarlarının çıkmasını sağlayarak pişirme süresini de kısaltacak. Ayrıca nohut yedikten sonra oluşan gazın da önüne geçecek.

Nohut Pişirirken Sizde bu yöntemden yararlanabilirsiniz. Faydasını göreceğinize eminiz. Arkadaşlarınızla paylaşıp onların da faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder