20 Ağustos 2020 Perşembe

Diş Macunu İle Temizleyebileceğiniz 9 şey

  Hiç yorum yok


Diş macunu dişlerinizi temizlemek ve diş sağlığını korumanın yanı sıra ev için de mükemmel bir temizleyicidir.

Bu yazıda, bir diş macunuyla ayakkabıları, mücevherleri ve hatta tuvaleti temizlemenin birkaç şaşırtıcı yolunu öğreneceksiniz.

1. Kirli ayakkabıları temizleyin
Önce kirli ayakkabılarınızın tabanlarını ıslatın ve sonra diş macunu uygulayın. Küçük, dairesel hareketlerle ovun, sonra su ile iyice yıkayın. 
Diş macunu, yumuşak ve aşındırıcıdır. Ayakkabılardaki sürtünme izlerini ve kirleri temizlemek için idealdir.

2. Mücevherleri temizleyin ve parlatın
Diş macununun hafif aşındırıcı özelliği, gümüş takılar için harika bir temizleyici olmasını sağlar.
Yüzeydeki kirden kurtulmak için yumuşak bir bezle diş macunu uygulayın. Zorlu kirleri diş fırçasıyla ovabilirsiniz. Parlatmak için durulayın ve silerek temizleyin. 

3. Sisli araç farlarını temizleyin
Basitçe bir miktar diş macununu farlara sürün ve arabanızdaki farların bulanıklığını gidermek için dairesel bir hareketle ovun. Sonra temiz bir bez yardımıyla silin.

4. Tuvaleti temizleyip tazeleyin
Kimyasal kokulara duyarlıysanız, tuvaletinizi temizlemek ve tazelemek için hızlı bir yol arıyorsanız, o zaman diş macunu işinize yarar. Klozete diş macunu dökün ve fırçalayın

5. Halıdaki lekeleri temizleyin
Kurtulamadığınız o sinir bozucu halı lekeleri için birkaç damla diş macunu ile lekeleri ovun ve ıslak bir bezle silin. İşte bu kadar!

6. Biberon kokuları çıkarın
Süt kokusunu biberondan çıkarmak için, biberona ılık su ve çok az diş macunu koyun. Çalkalayın ve durulayın.

7. Mürekkepleri duvarlardan çıkarın
Beyaz diş macunu duvarlardan mürekkep lekelerini çıkarmak için gerçekten etkili bir temizleme ürünüdür. Diş macununu, mobilya gibi diğer ev eşyalarınızdaki lekeleri çıkarmak için de kullanabilirsiniz. 

8. Ütüyü temizleyin
Zamanla ütülerde sert, çıkmayan lekeler oluşur. Ütünün alt kısmını diş macunu ile kolayca ovuşturarak temizleyebilirsiniz.

9. Kromu temizleyin ve parlatın
Evinizde krom armatürleri, sadece bir parça diş macunu sürüp yumuşak bir bezle ovarak parlatın. İyice durulayın ve temizleyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder