29 Ağustos 2020 Cumartesi

Uyandığınızda Aç karnına kaynatılan Patatesin Suyunu İçerseniz O sorun bitiyor

  Hiç yorum yok

 

Uyandığınızda Aç karnına kaynatılan Patatesin Suyunu İçerseniz O sorun bitiyor

Patates günümüzde en çok yenilen yiyeceklerden. Geçmişte Padişahların bilmediği patates şimdi zenginin de sofrasında var. Fakirinde sofrasında var. 

Patates hemen hemen her eve girebildiği gibi her restoranda ise mutlaka bulunuyor.İster hamburger ister köfte.

Ne yerseniz yanında mutlaka patates servis edildiğini görürsünüz. Dünyanın dört bir tarafında patates üretimi ve tüketimi ise rekora koşuyor.

Kimi zaman uzmanlar çok fazla kızartılmış patates tüketmenin zararlarından bahsediyor olsa da patatesin bir çok faydası bulunmakta.

Patates Besin değeri oldukça yüksek bir yiyecek. Örneğin içerisinde A,C, K , B6 ve E vitaminleri bulunmaktadır. 

Fosiller açısından zengin olan patates kalsiyum , demir, magnezyum, demir bakımındanda zengindir. Patatesin cilt sağlığına da büyük katkıları vardır.

Kimi zaman salata olarak kimi zaman püre olarak kimi zaman kızartma olarak kimi zaman çorba olarak soframızda yerini alan patatesin suyu ise çok daha faydalı çıktı. Bir çok sağlık problemine karşı bunları deneyebilirsiniz

BEL AĞRISININ İLACI PATATES SUYU...
Patatesi kaynatarak elde ettiğiniz suyu soğutup için, bel ağrısından kurtulun. Yalnız patatesi kaynatmadan önce üzerindeki siyah lekelerden iyice arındırın. İki haftada bir de
bu suyu içmeye ara verin.

Her üç kişiden birinin şikayeti olan bel ağrısı ve romatizmadan kurtulmanın bitkisel yolu patates suyu içmekten geçiyor. Patatesin faydalarının bu kadar ile sınırlı kalmadığını dile getiren fitoterapi uzmanları şunları söylüyor:
Patates suyunun faydaları arasında gastrit, kolik ve mide ülserleri ile kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklar gösterilmektedir. Patates suyunun saçlara ve cilde de iyi geldiğine ilişkin veriler bulunmaktadır.

MİDE YANMASINI GEÇİRİYOR
Patates suyu çok iyi bir antiinflamatuvardır. Bel, sırt ve eklem ağrılarının giderilmesinde etkilidir. Gut hastalığında faydalıdır. Patates suyu vücudun her bölgesinde dolaşımın iyileşmesine yardımcı olur. Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir.

SABAH AÇ KARNINA İÇİLİRSE!
Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Karaciğerin ve safranın temizlenmesinde faydalıdır. İdrar yollarında taş oluşumunu da azaltır. Saç köklerini besler, daha gür ve sağlıklı saçlara kavuşmanıza katkı sağlar. Bunun için patates suyunu, yumurta akı ve bal ile karıştırıp saçlarınıza uygulayın ye yarım saat sonra saçlarınızı şampuan ile durulayın

PATATES SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Patates suyu kanser hücrelerini öldürür, şeker hastalığına iyi gelir, gastrit için en etkili tedavidir ve tansiyonu düşürür.
Modern tıp kadar etkili olan bir diğer tedavi yöntemi ise doğal tedavi yöntemidir. ve patates suyunun inanılmaz faydaları vardır. Meyve suyu gibi içilebilen patates suyu şeker hastaları için, kanser hastaları için ve yüksek tansiyon gibi pek çok hastalığa faydal
arı yüzyıllar öncesinden bilinmektedir.
Patates aslında çiğ olarak tüketildiğinde oldukça faydalıdır. Fakat her patates tedavi için kullanılmaz. Özellikle yeşil kabuklu patatesler içerdiği toksinler itibarıyla önerilmez ve soyulması gerekir.

İŞTE PATATES SUYUNUN FAYDALARI

GASTRİT TEDAVİSİNDE PATATES SUYU'NUN FAYDASI:
Bir bardak suya bir yemek kaşığı patates suyunu ekleyin ve sabah öğle akşam olmak üzere yemeklerden 30 dakika önce için.

KANSER HÜCRELERİNİN YOK OLMASI İÇİN PATATES SUYU:
Dr. Kagamine Akita, Japonya Üniversitesinde çiğ patates ve suyundan yaptığı deneylerde farelerin tümör hücrelerinin büyümesini önleyici özelliği olduğunu kanıtlamıştır. Yaptığı çalışma Kanser uluslararası kongresinde yayınlanmıştır. Almanya’daki kongre büyük heyecan yaratmıştır.

YÜKSEK TANSİYON İÇİN PATATES SUYU:
Bugün patates suyu kalp hastaları, yüksek tansiyon, diyabet, romatizma gibi hastalıkların tedavisinde ve böbrek, karaciğer hastalıkları ile mücadelede etkin bir araç olarak kullanılmaktadır.

Unutmadan Sadece Kaynatılmış Patates Suyu Değil Çiğ patates suyuda faydalı.

 PATATES SUYU ZAYIFLATIYOR;
Çiğ patates suyu, sindirim sistemini uyarır, doğal bir anti-inflamatuar olarak hareket eder ve vücudun optimum pH dengesini sağlamaya yardımcı olabilecek alkali bir besindir.Patates suyu mide ülseri ve karaciğer bozuklukları tedavi etmek için de kullanılagelmiştir. Çiğ patates suyu içmek karaciğeri temizler, kabızlığı engeller ve giderir. Çiğ patates suyu sindirimi hızlandıran, kolonda “dost” bakterilerin üremesini sağlayan özlerden oluştuğu için kilo vermeye yardımcı olabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder