10 Ağustos 2020 Pazartesi

Pirinç Pilavını Böyle Pişirmeyin Hasta Edebilir Doğru pişirme yöntemi işte bu

  Hiç yorum yok

 

Pirinç Pilavını Böyle Pişirmeyin Hasta Edebilir Doğru pişirme yöntemi işte bu

Pirinç Pilavını Böyle Pişirmeyin Hasta Edebilir Doğru pişirme yöntemi işte bu

Pirinç Pilavı Günümüzde en çok sevilen yiyeceklerden. Yapımı Son derece basit olan Pirinç Pilavı doğru pişirilirse gerçekten hem çok lezzetli hemde çok faydalı oluyor.

Pirinç Zararlı Yağ ve sodyum içermeyen harika bir besindir. Dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçası olduğundan bir çok sporcuya pirinç pilavı ve tavuk önerilir.

O yüzden kas yapmak isteyenlerde genelde tavuklu pirinç pilavı tercih ederler.

Dünyanın en yararlı yiyeceklerinden olan pirinç pilavını doğru pişirmemek besin değerini yok ettiği gibi maalesef zararlı halede getirebiliyor.

Şimdi vereceğimiz bilgiler son derece önemli olduğundan sizlerde arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin:

Uzmanlar, pilav pişirirken yeteri kadar su kullanmamanın kalp krizi, kanser ve daha pek çok hastalığa neden olduğunu söylüyor.

Bol suda pişirmek, tahılları arsenikten arındırarak her türlü kimyasal zehirlenme ihtimalini önlüyor. 

Pirinci bir gece önceden suda bekletmek toksin seviyesini %80'e kadar azaltıyor.Arsenik, endüstriyel atıklar ve geçmişte kullanılan böcek ilaçları yoluyla pirince bulaşıyor. Profesör Andy Meharg, pilavı 3 farklı şekilde pişirerek kimyasal seviyesini test etti.

İlk olarak 2'ye 1 oranında su kullandı. Pişirme sırasında su tamamen emildi. Su oranını 5'e yükseltmek arsenik seviyesini yarıya kadar düşürürken, bir gece önceden ıslatmak toksinin çoğunu yok etti.

Önerilen Pilav Pişirme Tarifi:

Pirinçleri önceden yıkayıp 4-5 dakika dinlendirelim.
- Pirinçleri kavururken beyaz kalması için birkaç damla limon sıkalım
- Pirince su ekledikten sonra karıştırmamaya dikkat edelim
- Ve Kısık ateşte pişirin
- Demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu (Sade pirinç pilavı için 1 bardak su kullanılmalı) Önerimiz hazır tavuk suları yerine kendi haşlamış olduğunuz tavuğun suyu olmalıdır.
1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinç pilavı tarifine pirinçleri yıkayarak başlamanızı öneririz. Yıkanan pirinç dinlenirken altı yapıştırmayacak bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritelim. Pirinçleri  süzgeçte sudan geçirin ve kızaran yağda rengi değişine kadar kavurun.  Dinlenmiş pirinçlerinizi tencereye koyup üzerine birkaç damla limon sıkın. 1 dakikadan az süre karıştırın.

Suyunuzu ekleyin ve ocağın altını kısıp pilav tenceresinin kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika sonra kapağını kaldırın bir kaç kez karıştırıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edin. Suyunu çektiyse altını kapatın ve dinlenmeye alın.  Bir süre dinlendikten sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Dilerseniz haşlamış olduğunuz tavuğu  tifterek  pilavınızı servis ederken üzerine ekleyebilirsiniz.

Doğru Pilav Pişirme tekniğiyle ilgili Bu harika bilgi hoşunuza gittiyse sizde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.. Sağlıklı Günler dileriz

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder