13 Ağustos 2020 Perşembe

Ceviz Yerken İçindeki bu perdeyi atmayın kaynatılıp içince o sorun geçer

  Hiç yorum yok

 

Ceviz Yerken İçindeki bu perdeyi atmayın kaynatılıp içince o sorun geçer

Ceviz Yerken İçindeki bu perdeyi atmayın kaynatılıp içince o sorun geçer

Şimdilerde bir çok ceviz ağacı insanlar tarafından dikiliyor olsada zamanında hayvanların etkisi çok fazla.

Karga ve sincap gibi hayvanların ceviz ağaçlarının yeryüzünde yayılmasına katkı sağladığı söyleniyor.

Ceviz mevsimindeyiz. Şimdilerde ağaçlar doldu taştı. Bir süre sonra toplanacak.

Ceviz belkide yediğimiz en sağlıklı gıdalardan. Hatta ekmek yerine ceviz yeseniz yeridir diyor bir çok uzman.

Peki Cevizin sadece kendi mi faydalı.

Ulusalpost.com'un derlediği bilgilere göre : Cevizin Yapraklarıda oldukça faydalı. Örneğin Ceviz yaprağından yapılan çay bir çok hastalığa iyi geliyor.

Özellikle bağırsak parazitleri ve romatizma tedavisi gibi.

Ancak Ceviz yaprağından çok şimdi daha önce hiç bir yerde duymadığınız bir bilgiden söz edeceğiz.

Duymamış olan arkadaşlarınızla sizlerde paylaşabilirsiniz:

Ceviz Günümüzde en çok sevilen kuruyemişlerdendir. Kimi zaman baklavalara kimi zaman tatlılara tat katmak için kullanılır.

Kimi zaman böreklerimizde kendisine yer bulur. Kullanım alanı öylesine fazladır ki Ceviz adeta harika bir minettir.

Cevizin içerisindeki ağaç şeklindeki kabuklar dikkat ettiyseniz görünüm itibariyle akciğere benzemektedir.

Bu kabukların çok az bir kısmını bile kaynartarak içtiğinizde akciğerleri temizlediği ve akciğerlerinizdeki balgamı  düzenli kullanımda tamamen söküp attığı söylenmektedir.

Aynı zamanda içerisinde bulunan omega 6 vitaminleri ve diğer faydalı minareler,  yağ yakımı aktif hale geliyor ve faydalı kollestrol ile damar sağlığını koruyor.

Ancak kötü kollestrolü olanların ceviz içi ile birlikte mutlaka cevizin içinden çıkan kabukları çay ile beraber tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Bölgesel yağlanması olanlar, diyet yaptığı halde göbek ve basenlerinde fazlalık olanlar için ideal bir yağ eritme ve kilo verme kürü olduğu biliniyor.

 Ayrıca prostat kanseri, kalın barsak ve göğüs kanseri çeşitlerinden korunmamızı sağladığı ayrıca bağışıklık sistemimizi de güçlendirdiği biliniyor.

 Cevizin içinden çıkan kabuklar nasıl kaynatılır?

Birkaç parça kabuğu 1 fincan suda 2-3 dakika, kırmızı renk alana kadar kaynatın, biraz demlendikten sonra her gün 1 bardak içebilirsiniz.

Bilgiler hoşunuza gittiyse sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder