21 Ağustos 2020 Cuma

1 Bardak Turşu Suyunu Balla Karıştırıp İçince Anında O sorunu geçirir

  Hiç yorum yok


1 Bardak Turşu Suyunu Balla Karıştırıp İçince Anında O sorunu geçirir

Şimdilerde harıl harıl ev hanımları kışlıkları hazırlamaya başladılar. Yazın genelde en çok yapılan kış hazırlıkları yufka - reçel - konserve ( domates ) gibi.. Yiyecekler gelir.

En fazla yapılan ve hiç bir zaman önemini kaybetmeyen bir hazırlıkta vardır ki oda turşu yapmaktır.

Kimisi Salatalık Turşusu Yapar Kimisi Biber turşusu Kimisi lahana turşusu. Kimisi ise kavun turşusu.

Herkes damak keyfine göre yapar kendi turşusunu.

Turşuyu karışık olarak yapanlarda elbette vardır. Günümüzde evde yapılan turşulara karşı adım başı turşucularda açılır oldu.

Ulusalpost.com'un derlemesine göre: Hatta Her markette bir turşu reyonu bulmakta artık mümkün. Peki böylesine hayatımızda her alanında var olan turşu suyunun ne gibi faydaları var.

Hiç düşündünüz mü? Eminiz daha önce okumadağınız şaşırtıcı bir bilgiyle karşı karşıyasınız yine.

İşte Turşu Suyunun Sıradışı Etkileri

Sivrisinek ısırıklarının kaşıntısı her zaman dayanılmaz olmuştur. Sizde aynı fikirdeyseniz bir miktar turşu suyunu pamuğa batırın. Daha sonra kaşınan bölgeye belli aralıklarla bandırarak uygulayın.

Bir süre sonra kaşıntı ve kızarıklığın azaldığını fark edeceksiniz.

KAS TUTULMALARINA İYİ GELİR

Turşu suyunda bol miktarda sodyum ve potasyum bulunur. Yapılan araştırmalara göre spordan bir saat önce içilen turşu suyu kas ve kramp sorunlarını büyük ölçüde azaltıyor.

MİDE EKŞİMESİNE İYİ GELİR

Mide ekşime problemini sık sık yaşıyorsanız bir miktar turşu suyu ile balı karıştırın. Mide ekşimesinden eser kalmayacak.

GÜNEŞ YANIKLARINI GEÇİRİR

Turşu suyunun tuzlu olması sizi kesinlikle yanıltmasın. Turşu suyundaki mineraller güneş yanıklarına iyi gelerek yanma hissinizi kısa sürede azaltacaktır. Yanık olan bölgeye bir miktar turşu suyu sürün ve sonucu kendi gözlerinizle görün.

FARANJİTE İYİ GELİR

Turşu suyunda yer alan sirke en az antibiyotik şurupları kadar etkilidir. Faranjitin verdiği zararlardan kısa sürede kurtulmak istiyorsanız bir bardak turşu suyu size şifa olacaktır.

Görüldüğü Üzere Turşu Suyunun Çok şaşırtıcı etkileri var: Peki böylesine değerli olan turşu suyunun başka faydaları yok mu? Var elbette. Onlarda sırasıyla şöyle

Afiyetle içtiğimiz Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengelemeye yardımcı olur Öte yandan Turşu Suyu. - Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi hastalıklara karşı korur. Öte yandan Turşu Suyu Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur Yapılan araştırmalarla kanıtlandığı gibi Turşu Suyu çünkü Vücutta yağ birikimine izin vermez.

Bilgiler hoşunuza gittiyse sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder