Son zamanlarda bir çok lüks mağaza çam kozalaklarından yapılan dekor ürünleri satmaya başladılar.
Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Bazıları ise çam kozalaklarını toplayarak bunları boyayıp evinin bir köşesine cam şişe içerisine dekor amaçlı koymaktalar.
Çam kozalaklarını çoğu insan dekor amaçlı kullanıyor olsada sağlık açısından inanılmaz faydaları var.
Sizlerde bu yararlarını mutlaka öğrenin ve kullanın.
Dünyanın dört bir tarafında çam ağaçları bulunmaktadır.
Yaz kış yeşil görüntüsüyle büyüleyen çam ağaçlarının kozalakları ise kaynatılıp içildiğinde şida saçıyor.
Arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin
1. Solunum ve Akciğer Rahatsızlıkları
Öksürük, tıkanma, astım rahatsızlığı ve balgam çıkarma gibi hastalıklarda oldukça etkili. Eğer sigara kullanıyorsanız, ciğerlerinizi temizlemek için de birebir! Bakın öyle ki, cümlelerime şimdiden ünlem koymaya başladım. Gerisini siz düşünün artık.
2.Çökmüş Bağışıklık Sistemi
Bağışıklık sistemini artıran kozalak, doğada nadir bulunan özel bileşenlere sahiptir. Kış boyunca hasta olmamak ve bağışıklık sistemiminizi güçlendirmek adına, suyunu içebilir ya da reçelini yaparak kahvaltıda tüketebilirsiniz.
3.Yıpranan Saçlar
Çam yağına biraz daha alışık haldeyiz. Çam kozalağı yağını yıpranmış saçlarınız için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Saçlarınız dökülüyorsa da yine seçiminizi çam yağından yana kullanabilirsiniz.
4.Psikolojik Sorunlar
Stres, sıkıntı ya da bunalım halindeyseniz çam yağı koklamak sizi yatıştıracaktır. İsteğiniz doğrultuda yastıklarınıza ya da çamaşırlarınıza birkaç damla damlatabilirsiniz. Yastıklarınıza damlattığınız çam yağı, rahat bir uyku uyumanızı da sağlayacaktır.
5.Odaklanma Sorunu
Odaklanma problemi yaşıyorsanız bunun için çam suyundan faydalanabilirsiniz. İçtiğiniz çam suyu, sizi yatıştırarak odaklnama problemini ortadan kaldıracaktır.
Çam Kozalağı Suyu Nasıl Hazırlanır?
5 adet yeşil çam kozalağını doğrayın ya da bütün bırakabilirsiniz. (Dezenfekte etmeyi unutmayın.) Derin bir kaba ya da tencereye içme suyu ekleyin. Doğramış olduğunuz çam kozalaklarını suya ilave edin. 24 saat boyunca demlendirin. Bir gün beklemesinin sonucunda yarım saat de kaynatın.
Uygulamanın sonunda bal ile tatlandırabilirsiniz. Günde bir bardak tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder