30 Mart 2019 Cumartesi

Varislerin Etkisini Azaltacak Önlemler

  Hiç yorum yok

Varislerin Etkisini Azaltacak Önlemler


Özellikle bahar ve yaz aylarında rahatsız edecek olan varisler, birçok kişi için sancılı süreçlere sebep olur. Prof. Dr. Semih Barlas sıcak havalarda varislere iyi gelecek ipuçlarını bizlerle paylaştı.
Özellikle bahar ve yaz aylarında rahatsız edecek olan varisler, birçok kişi için sancılı süreçlere sebep olur. Prof. Dr. Semih Barlas sıcak havalarda varislere iyi gelecek ipuçlarını bizlerle paylaştı. İşte detaylar...
Uzmanına Başvurun
Bacaklarında inceden kalına farklı çaplarda varisleri olan kişiler için, sıcak yaz mevsimi, yeni problemlere de yol açabilir. Eğer bacaklarınızda böyle bir sorun bulunuyorsa, ağrılarınızdan veya bileklerinizdeki şişkinliklerden kurtulabilmek için ya da bacaklarınızı gözlerden saklama gereksinimi duymamak için bu konunun uzmanı bir kalp damar cerrahına başvurarak tedavi olmanızda yarar var.
Varisin Tedavisi Mümkün
Varis sorunu yaşayan kişilerin sıcak havalarda şikayetlerinin artabileceğini belirten Prof Dr Semih Barlas, yeni teknoloji tedavi yöntemleri ile çok kısa sürede, anestezi almadan ve bacakta hasar yaratmadan bu sorunu giderebildiklerini ifade etti. Barlas, varis problemi olanların yaz aylarında yaşayabileceği bacak huzursuzluğunu azaltacak 8 öneride bulundu.

Bacak Huzursuzluğunu Azaltacak Öneriler
- Bol veya rahat kıyafetler giyerek bacaklarınızı serin tutun.
- Gün içinde çok fazla su tüketin.
- Aşırı zorlayıcı olmayan egzersizler yapın.
- Topuklu ayakkabılardan uzak durun.
- Basınçlı çoraplar giyin.
- Güneşte yanmak yerine suni bronzlaştırıcılar kullanın.
- Bacaklarınızı yüksekte tutun.
- Tuz tüketimini azaltın

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder