23 Mart 2019 Cumartesi

B12 Vitamini Bolca İçeren Besinler

  Hiç yorum yok

B12 Vitamini Bolca İçeren Besinler


Son zamanlarda bitkin, iştahsız, unutkan hissediyorsanız B12 vitamin yetersizliğiniz olabilir. İşte sizin için B12 vitamini kapsayan en iyi gıdaları paylaştık. -İstiridye: İstiridye yarım kabukta ham tüketilebilir veya pişirilebilir. B12 dışında istiridye; iyi bir çinko, bakır, fosfor ve demir kaynağıdır.
-Tahıllar: Yemeye hazır tahıllar, fincan başına 6 gram B12 vitamini kapsar. Kepekli tahıllar tercih edin ve ilave şeker kapsayanları satın almayın. -Somon: Somon B12 Vitamini açısından zengin bir diğer şahane gıdadır. Yarım fileto somonda 9 gram B12 vitamini vardır. -Peynir: Yüksek kolesterollü besin olmasına karşın, peynir iyi bir kalsiyum , protein ve B12 vitamini kaynağıdır. B12 ölçüyü tamamen peynir çeşidine bağlıdır. -Yumurta: Tavuk yumurtasının ham sarısı, 100 gram B12 vitamini kapsar ve bu açıdan çok zengin bir gıda kaynağıdır. -Süt ve süt mahsulleri: Süt ve süt mahsulleri, vejetaryenler için en basit elde edilebilir B12 vitamin kaynağıdır. -Kırmızı et: Kuzu eti ve tavuk eti iyi bir B12 vitamini kaynağıdır.
Saç sıhhatini gözetmek için lüzumlu olan proteinleri bol ölçüde içerirler. -Yengeç ve ıstakoz: Yengeçler ve ıstakozlar çoğunlukla pişmiş veya buğuda pişirilmiş olarak servis edilir. Her iki gıdada 10 gram B12 vitamini bulunur.**B12 vitamini eksikliğinin sinirlerde hasara yol açması kişinin yaşı ve genetik faktörleri, eksikliğin uzunluğuna ve şiddetine bağlı olarak değişebilmektedir. B12 vitamini eksikliği giderek ilerlemeye devam edebilmektedir. Belirtilerinin ortaya çıkması ise yıllar alabilmektedir. Folat ve demir eksikliği genellikle B12 eksikliği ile birlikte gelişmektedir. Bu nedenle, B12 vitaminin yanında folat ve ferritin (demir depolama) seviyelerinin kontrol edilmesi de önemli olabilmektedir.B12 eksikliği belirtilerinin bazıları şunlardır:Kulak çınlaması ·
Titreme · Parestezi olarak adlandırılan uyuşma, karıncalanma ve ağrı · Karışıklık ve odaklanmada zorluk çekme · Bacak, kol ve gövdede hissedilen zayıflık · Bozulmuş titreşim – konum duyusu · Anormal refleksler · Kararsız ya da anormal yürüme veya düşme · Ataksi (dengeyi, koordinasyonu ve konuşmayı etkileyen nörolojik bozukluk) · Denge problemleri · Yürüme zorluğu · Baş dönmesi · Huzursuz bacaklar · Görsel sinirlerin zayıflaması, bulanık görme, optik sinir hasarı · Unutkanlık ve hafıza kaybı · Demans ve entelektüel bozulma · İktidarsızlık · Felç · Bozulmuş ince motor koordinasyonu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder