22 Mart 2019 Cuma

  Hiç yorum yok

Tırnaklardaki beyaz lekeler neyin habercisi


Lökoniki olarak adlandırılan tırnaklardaki beyaz lekeler, c-iddi h-astalıkların h-abercisi olabilir. Tırnaklarda bulunan beyaz lekelerin nedenini çoğu kişi yanlış biliyor. Tırnaklardaki lekelerin vitamin eksikliği veya demir ve potasyum a-zlığından k-aynaklandığı z-annediliyor.
Peki gerçekte nedir bu beyaz lekeler, z-ararı var mıdır? Bilim, bunu lökoniki olarak adlandırıyor ve bu beyazlıklar bazı c-iddi h-astalıkların h-abercisi olabiliyor. İşte bu h-astalıklardan sadece birkaçı… 1.Tırnaklardaki beyaz noktalarından en büyük sebebi vitamin eksikliğidir. Özellikle kalsiyum eksikliği tırnaklarda beyazlığa neden olur. 2.Beyaz noktalar kalitesiz kozmetik ürünleri s-onucu da görülebilir. Ucuz ojeler ve zamanı geçmiş el kremleri bu noktalara neden olabilir. 3.Ev işlerinde kullanılan kimyasallar da tırnakların beyazlaşmasına neden olur. Eldiven giymek önerilmektedir.
4.Beyaz noktalar mantar h-astalığının belirtisi olabilir. Bu gibi durumlarda beyaz noktalarla birlikte k-aşıntı da görülür. 5.Beyaz noktaların bir diğer sebebi ise tırnak dokusundaki h-asardır. 6.Tırnak mantarları, k-a-nsızlık, kalsiyum eksikliği, 7.Tırnak batmaları, bazı ilaçların y-an e-tkileri, Nefrit, 8.Tırnak içi e-nfeksiyon, Tiroit hormon yetersizliği (hipotroidizm), 9.Tırnak ucu deformasyon başlangıcı, keratin hormonu yetersizliği.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder