23 Mart 2019 Cumartesi

KANSER HÜCRELERİNİ İKİ GÜNDE YOK ETTi. YAKINDA TEZGAHLARDA YERİNİ ALACAK

  Hiç yorum yok

Yayla Muzu, Uçkun Kullanımı ve Faydaları 


Şeker hastalığı ve kansere karşı son zamanlarda adından söz edilmeye başlanan ve yetiştiği bölgelerde yayla muzu, uçkun, uçgun, ışgın, ışkın adlarıyla da anılan bitki bahar aylarında yetişen ve mayıs ve haziran aylarında tüketmeniz gereken şifalı bir bitkidir.

Yayla Muzu Uçkun Nedir, Nerelerde Yetişir?
Yaprakları zehirli olan yayla muzu ravent türü bir bitkidir. Uzaktan görünüşü ile kuşkonmaz bitkisini andıran ve özellikle Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Sivas, Malatya ve Afyon illerinin 1000 metreden yüksek yerlerde kendiliğinden yetişen, halk tarafından sıkça tüketilen, kansere, şeker hastalığına karşı koruyucu özelliği ile bilinen şifalı bir bitkidir.
Gövde kısmı tüketilen bu bitki taze olarak yenilir, yaprakları zehirlidir. Tadı kiviyi andırmakla birlikte ekşimsidir. Çok hoş bir kokuya sahip olan çiçekleri alkollü ve alkolsüz bazı özel içeceklerin yapımı aşamasında kullanılır.
Ülkemizde çok bilinmemekle birlikte Avrupa’da özellikle Almanya ve İngiltere’de çok revaçta ve pahalı olan bir bitkidir. Bazı özel türlerinin 30 euroya kadar çıktığı uçkunun ülkemizdeki kilo fiyatı 5 ila 15 TL arasında değişmektedir.

Yayla Muzu (Uçkun) Kanser Tedavisi İçin Ümit Vadediyor…

Uçkun (ışgın) üzerinde araştırma yapan İngiliz bilim adamları içeriğindeki polifenollerin kanserli hücrelerin gelişmesini önleyebileceğini dile getiriyorlar. Özellikle içeriğindeki polifenoller lösemi için hem önleyici hem de tedavi edici etkisinin olması ile ümit vaat ediyor.
Ayrıca ABD’de fareler üzerinde yapılan deneyler de gösterdi ki uçkun (ışkın) bitkisinin içeriğinde bulunan parietinin kanserli hücrelerin yarısını yok etti. Bu yönüyle uçkundan faydalanılarak birkaç yıla kadar kanser ilaçlarının üretileceği belirtiliyor.

Yayla Muzu Uçkun Faydaları

Yayla muzu uçkun mideyi rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır.
Kan şekerini dengeler, kolesterolü düşürür. Şeker hastaları için bulunmaz bir yiyecektir. Bitkinin yetiştiği bölgelerde şeker hastaları sürekli bu bitkiyi tüketir.
İştah açıcıdır. Cinsel gücü artırıcı özelliği vardır. Yorgunluğu alır. Gribe iyi gelir.
Stres savardır. Hamilelik sürecinde oluşan lekeleri giderir. Vücuda kuvvet ve zindelik verir. Astım ve nefes darlığına iyi gelmektedir.

Yayla Muzu Uçkun (Işkın) Nasıl Tüketilir?

1- Yayla muzu uçkunu taze olarak gövde ve kök kısımlarının kabuğunu soyarak yiyebilirsiniz.
2-Bu şekilde tüketemeyenler fırın yemeklerinin yanına kabuğunu soymadan koyup pişirerek yiyebilirler. Bu şekilde de harika tadı olur.
3-Reçelinin yaparak da tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder