Bulaşık makinesine sirke koymak, bulaşıkları parlatmak için mükemmeldir. Ancak sirkeyi makineye nasıl koyduğunuz çok daha önemlidir.
Beyaz sirke, ev yapımı temizlik ürünleri için ideal bir malzemedir. Camları temizlemeden, lavaboyu dezenfekte etmeye kadar pek çok farklı alanda beyaz sirke güvenle kullanılabilir.
Beyaz sirke, sert su lekelerini önlemek için bulaşık makinesinde de kullanılır. Sert su lekeleri, özellikle bardakların üzerinde lekeler bırakır ve bardakları bulanıklaştırır. Bunun önüne geçmenin en iyi yolu makineye biraz sirke koymaktır. Sirke de genellikle deterjan bölümüne konulur.
Ancak, bulaşık makinesinin deterjan bölümüne konulan sirke, makineye zarar verebilir. Makinenize zarar vermeden sirke kullanmak için, sirkeyi bir kase içinde üst rafa bırakın. Bu aynı zamanda sirkenin tüm bulaşıklara ulaşmasına da yardımcı olur.
Ayrıca, bulaşık makinesini temizlemek için de beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesi boşken, bulaşık makinesinin üst rafına bir bardak beyaz sirke koyun ve makineyi çalıştırın. Bu, makinenize yapışan kirleri temizler ve kokuları yok eder.