Tuvalet temizlemek normal olarak pek sevilen bir iş değil. Piyasada bu iş için satın alınabilecek birçok malzeme bulunsa da, yine de en pratikleri rezervuarın içine atılan tabletler gibi görünüyor. Hem her sifon çekişinizde klozetin içinde hijyen sağlayarak genel temizliği kolaylaştırıyor hem de çok fazla müdahale etmenize gerek kalmıyor. İşte bu tuvalet temizleme tabletlerinin en doğalını evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler
  • Karbonat
  • Limon Tuzu
  • Lavanta, Limon ve Nane Yağı
Yapılışı
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Hepsi tamamen karıştıktan sonra yavaşsa su ekleyin. Su, malzemelerle karışırken köpürme sesi duyacaksınız. Karışımınız kartopu olabilecek kıvama geldiğinde hazır demektir.

Bir buz kabını bu karışımlarla doldurun. Bir gece bekleterek (buzlukta değil) kurumalarını bekleyin. Kuruduktan sonra hafif ve köpüksü bir yapıya sahip olacaklar.
Tabletleriniz hazır olduktan sonra, diğer tuvalet temizleme tabletlerinin aksine, rezervuarın içine değil, direkt tuvaletin içine atın (gerekirse 2 tane de kullanabilirsiniz) ve 15-20 dakika boyunca tuvaleti kullanmayın. Daha sonra sifonu çekerek, temizleme işlemini tamamlayın. Bu tabletlerden çok sayıda yaparak her tuvalet temizliğinde kullanabilirsiniz.