7 Eylül 2020 Pazartesi

Sivilce ve Akne İzlerini Nasıl Giderirsiniz?

  Hiç yorum yok

 



Birçok akne sahibi kişilerin dolaplarından kimyasal kremler ve ilaçlar bulunur. Bunların tedavisi tabi ki sonuç verir ancak yan etkileri uzun süre devam eder. Sivilce ve aknelerin geride bıraktığı izlerden kurtulmak için güvenli bir alternatif isteyenler doğal çözümlerden bazılarını deneyebilir. 

1. Aloe Vera
Taze aloe vera jeli, cildin ve yara izlerinin iyileşmesine yardımcı olabilecek güçlü bir vitamin kaynağıdır. Aloe naziktir, bu yüzden cildinize daha fazla hasar verebileceğinizi düşünmeyin. Ayrıca, aloe vera o kadar harika bir doğal nemlendiricidir ki, cildinizi daha yumuşak ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. 

Akne izlerinizle mücadele için taze aloe kullanmayı seçerseniz, bir yaprağın küçük bir parçasını koparın, dış eti soyun ve jeli ortaya çıkarın ve hafifçe cildinize masaj yapın. En iyi sonucu elde etmek için, jeli yıkamadan önce en az otuz dakika süreyle bekletin. 

2. Karbonat
Karbonat tozu yaraları iyileştirmeye yardımcı olma becerisi de dahil olmak üzere tam anlamıyla yüzlerce kullanıma sahip yaygın bir ev eşyasıdır. Karbonat, cildinizi temizlemek istediğinizde pul pul pul haline getiren sodyum bikarbonat kristallerinden oluşur. Birkaç çay kaşığı karbonatı kalın bir macun yapmak için içine su ilave edin. Sonra yara izlerinin bulunduğu cilde masaj yapın. Uygulandıktan sonra, karışımı bir iki dakika açık bırakın

Bu, gazlı madde gözeneklerin temizlemesine ve daha fazla lekelerin oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Birkaç dakika sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayıp jojoba, hindistancevizi veya zeytin yağı gibi iyi bir doğal nemlendirici uygulayın .

Harika sonuçlar elde etmek için bunu her gün yaklaşık bir kez yapın!

3. Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı şifalı özelliklere sahip doğal nemlendiriciler söz konusu olduğunda listenin başına gelir. Bir çay kaşığı organik çiğ hindistancevizi yağını elinize alın. Eriyince cildinize masaj yaparak emdirin. Yağın yıkanmasına gerek yoktur. Çünkü vitaminler ve esansiyel yağ asitleri kullandıkça cildi sağlıklı kılmaya ve iyileştirmeye devam edecektir

4. Salatalık
Salatalıklar yüz tedavilerinde popüler bir maddedir. Bu sebze sadece süper nemlendirici değildir, salatalık A vitamini, C vitamini ve magnezyum içerir – hepsi cildiniz için harikadır. Sivilce izlerini iyileştirmek için birkaç ince dilim kesin ve onları yaralı cildinizin üzerine koyun. Yaklaşık otuz dakika sonra, salatalık dilimleri atın ve yüzünüzü soğuk suyla durulayın. İstediğiniz şekilde günlük tekrarlayın.

5. Bal
Yara izlerinin iyileşmesine yardımcı olabilecek bir başka doğal nemlendirici baldır. Çiğ balı kullanmak en iyisidir. İzlerinizin üzerine balı az miktarda sürün ve masaj yapın. Ayrıca, gözenek temizleme gücünü sağlamak için iki çorba kaşığı bal başına bir çay kaşığı tarçın karıştırın. Bu tedaviyi sıklıkla ve istediğiniz kadar kullanın.

6. limon
Limon suyu, izleri gidermek, iyileşmeyi teşvik etmek ve cildi yeniden canlandırmak için kullanılabilen doğal bir alfa-hidroksi asittir (AHA). Bir organik limon suyunu küçük bir kaba koyun. Hassas cildiniz varsa, su ile seyreltin. Pamukla cildinizin üzerine uygulayın. Kuruduktan sonra cildinizi yıkayın.

7. Patates Suyu
Vitamin ve mineral açısından zengin patates, cilt sağlığı ve iyileşmesi için mükemmel bir diğer sebzedir. Sivilce ve akne izlerini birkaç ince dilim keserek etkilenen alanlara doğrudan uygulayın. Alternatif olarak, daha kalın dilimleri kesebilir veya suyunu sürebilirseniz. En iyi sonucu elde etmek ve sıcak suyla durulamadan önce patates suyunu en az on beş dakika süreyle derinize bırakın. Bunu günde bir kez yapabilirsin.

8. E Vitamini
Akne izlerini iyileştirmek için muhtemelen E vitamini kullanmanın en kolay yolu, bir jel kapsülünün sonuna kadar delip içeriğini parmağınızın ucuna sıkıştırmaktır. Yağı doğrudan cildinize uygulayın veya akneyi ve sivilcenin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmak için günlük nemlendiricinize karıştırın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder