8 Eylül 2020 Salı

Herkes Soyduktan Sonra Kabuklarını Çöpe Atar Oysa en büyük vitamin deposuymuş..

  Hiç yorum yok

 

Herkes Soyduktan Sonra Kabuklarını Çöpe Atar Oysa en büyük vitamin deposuymuş..

Hemen Hemen kahvaltıların iki vazgeçilmezi vardır. Zengin fakir herkes bu zevkten vazgeçmez. Birisi Çay diğeri ise yumurta.

Yumurta genelde haşlanarak tüketiliyor. Omlet olarak tüketen elbette fazla. Ama genel olarak baktığımız zaman haşlanmış yumurta tüketiminin çok daha yaygın olduğunu görüyoruz. Hem besin değeri açısından çok daha değerli olması hemde tok tutan özelliği nedeniyle kahvaltılarda haşlanmış yumurta çok daha fazla yeniyor.

Peki Haşlanmış yumurtanın kabuklarının da harikalar yarattığını söylesek ne derdiniz? Harika faydalarıyla sizi şaşırtacak haşlanmış yumurta kabuklarının faydalarından söz edeceğiz.

Onları soyduktan sonra artık atmayacak ve bu şekilde kullanacaksınız. İşte herkesin bilmesi gereken o bilgiler...

Yumurta kabuklarını çöpe atmadan önce bir daha düşünün. Çünkü ev ve bahçe işlerinde oldukça faydalı olabilirler.

1 - İçlerine tohum ekerek tohumlarınızı kalsiyumla besleyebilirsiniz

2 - İyice ezerek yem olarak kullanın, tavuklarınızı kalsiyumla besleyin. Diğer sayfaya geçin

3 - İçerdiği kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum ile bitkileriniz için oldukça faydalı bir gübre olacak. 

4 - Bitkilerinize dadanan sümüklü böcek ve diğer haşerelerden kurtulmak için kimyasallar yerine yumurta kabuğu kullanın.

5 - Tencerelerinizdeki inatçı lekeleri ve yağları temizlemek için iyice parçalanmış yumurta kabukları ve sıcak sabunlu suyla ovalayabilirsiniz.

6- Yumurta kabuğunu yıkayıp temizledikten sonra içine mum koyup şamdan olarak kullanabilirsiniz.

Görüldüğü Gibi Yumurta kabuklarının birden çok kullanım alanı var. Çöp diye attığınız bu kabukları atarken bir kez daha düşünün. Bu bilgilerden arkadaşlarınızın haberdar olmasını istiyorsanız lütfen onlarla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder