5 Eylül 2020 Cumartesi

3 Madde İle Kolon (bağırsak) Temizliği

  Hiç yorum yok


 

By Hayat KolaKolon (bağırsak) temizliği çok önemli. Birçok kişi kronik kabızlık, irritabl bağırsak sendromu, sızdıran barsak ve sindirim sistemi ile ilgili diğer sorunlardan muzdarip. Bağırsağınızın düzenli olarak çalışması ve yediklerinizi dışarıya atmanız sorunların giderilmesi için olmazsa olmaz.

Neyse ki, evde bakteri temizlemek gibi vücuttaki toksinler ve sindirim sorunlarıyla ilgili rahatsızlığı gidermek için yapabileceğiniz şeyler vardır. Özellikle bağırsağınızı temizlemeniz bu noktada önem kazanıyor. 

Ev yapım bağırsak temizleyici vücudunuzdaki bazı toksinlerin yıkanmasına yardımcı olabilir ve ayrıca kabızlığın giderilmesini sağlayabilir. Temizlik için tüm gün evde olacağınız bir günü seçin.

Gerekli olan malzemeler

½ fincan yüzde yüz saf organik elma suyu
2 çorba kaşığı taze limon suyu
1 çay kaşığı zencefil suyu
½ çay kaşığı deniz tuzu
½ fincan ılık saf su

Elma, Deniz Tuzu, Zencefil ve Limon
Uzun bardağa ve bir kaşığa ihtiyacınız olacak. Başlamak için, bir bardak suyu küçük bir tencerenin içine koyun. Suyu ısıtmak veya kaynatmak istemiyorsanız, güvenli bir sıcaklıkta içebilirsiniz.

Su ısındıktan sonra bir bardağa boşaltın. İçine deniz tuzunu ekleyin, karıştırın ve tuzun erimesini sağlayın. Deniz tuzu, toksinlerin serbest bırakılmasına, atığın vücuda itilmesine ve nihayetinde sindirimin iyileştirilmesine yardımcı olacaktır.

Şimdi, elma suyu, zencefil suyu ve taze limon suyu ekleyin. Karıştırınız. Elma özellikle bağırsaklar için mükemmel bir temizleyicidir. Bir araştırma, her gün bir elma yiyenlerin bağırsak sorunlarını daha az yaşadıklarını ortaya çıkardı.

Zencefil harikadır, çünkü atıkları ve zararlı toksinlerden arındırarak kolonu uyarırken şişkinliği azaltır. Ve inanılmaz limonu unutmayalım! Limon suyu, sindirim, detoksifikasyona yardımcı olur ve C vitamini bakımından zengin olup, mükemmel bir antioksidan yapar. 

Nasıl Temizlenir?
Bu karışımı sabahları aç karına için. Daha sonra hafif bir öğle yemeği yiyin. Haşlanmış sebzeler olabilir. Yemeğin ardından yeniden bu karışımı bir bardak için.

Gün boyunca 6-8 bardak oda sıcaklığında içebilirsiniz. Gece rahat uyumanız için karışımı içmeyin saat 17.00 den sonra bırakın. Aski halde uyanarak tuvalete gidebilirsiniz.

Riskler
Temizleme işleminin yapılması sorun yaratmamalıdır; Bununla birlikte, hamileyseniz, hastalığınız varsa, alerjiniz varsa veya yeni bir etkinlik öncesi herhangi bir reçeteli ilaç kullanıyorsanız doktorunuzla görüşün.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder