Ceviz Doğamızın en faydalı yiyeceklerinden.. Gençlik İksiri taşıyan Ceviz aynı zamanda metabolizmayı iyileştirir.
Vücudumuza bakır ve kalsiyum kaynağı olan ceviz aynı zamanda çinko ihtiyacını giderir bedenimizin.
Büyüme ve gelişme sidirim gibi sistemlerimize katkı sağlar.
Ceviz bağışıklık sistemimiz için harika bir ilaçtır.
Bal İse Hem kokusuyla hem tadıyla lezzetiyle en sevilen yiyecektir.
Bal Doğal enerji kaynağı olarak bilinir. Kalsiyum deposu olan bal kemiklerimizi güçlendirir demir kaynağı olan bal bağışıklık sistemimiz için olmazsa olmazdır.
İncirin İse Magnezyum deposu olduğu bilinir. B6 vitamini içeren incir kalsiyum açısından zengindir. Kemiklerimize iyi gelen incir düşük tansiyona iyi gelir.
A vitamini ve B2 açısından zengin olan incir mineraller açısından oldukça faydalı bir şifa kaynağıdır.
Peki Ceviz ve Bal - İncir üçü birleşirse neler oluyor. Bu içerikte sizlere bundan bahsedeceğiz bu şifa karışımını sizlerde arkadaşlarınızla paylaşıp onların faydalanmasını sağlayabilirsiniz.
Anne sütüne benzer değerler içeren kuru incir, bal ve cevizle birlikte tüketildiğinde afrodizyak etki yaratıyor.
Kış aylarında birçok rahatsızlığa karşı koruyucu kalkan olan kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor.
Gribe karşı da tüketilmesi önerilen kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor. Kuru incir, ceviz ve balla karıştırılıp tüketildiğinde afrodizyak etki yaratıyor.
Cinsel isteksizlik çekenlere yardımcı oluyor. Gıda Mühendisi Gülcan Demir, kuru incirin faydalarından bazılarını şöyle anlatıyor...
Sindirimi kolaylaştırır.
İçerdiği 'benzaldehit' maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önler.
55 yaş üstü yetişkinlerde yaygın görülen bir göz hastalığı olan sarı noktadan korunmak için düzenli olarak kuru incir yenmesi gerekir.
Metabolizmayı hızlandırır.
Tansiyonu dengeler.
Cilt sağlığına katkı sağlar.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder