3 Nisan 2019 Çarşamba

Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  Hiç yorum yok

Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?
Karıncalar evinize girmenin bir yolunu mutlaka buluyorlar, peki nereden ve nasıl geldiğini anlamadığınız evdeki karıncalardan nasıl kurtulunur?

Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

Yaklaşan yaz mevsimiyle birlikte uzun süredir evde görmediğimiz davetsiz misafir karıncalar kendilerini göstermeye başladılar. Uzun bir süredir evde karınca görmediğimiz için unuttuğumuz bu minik dostlarımız bizlere evde neden karınca olur sorusunu sorduruyor.
Biz her ne kadar dikkat edersek edelim. Bütün camlar ve kapılar kapalıyken ve onların üremesine yol açacak tedbirleri almamıza rağmen evimize girmenin bir yolunu bulan bu canlıları engellemenin yolu nedir?
Doğal olarak karıncalardan kurtulmanın yolu onların hoşlanmadığı kokular ve engellerdir. Karıncaları önlemenin yolu çok basittir aslında, evlerde herkesin kolaylıkla bulabileceği malzemelerle karıncalardan kurtulabiliriz.
Evdeki karıncalara çözüm arayanların ilk yapması gerekenler:
  • Yerlerde kir bırakmamaları gerekir.
  • Ekmek kırıntılarını hemen toplamalıdır.
  • Yemek artıklarını ağzı kapalı çöp poşetinde tutmalıdır.
  • Şekerin ağzını açık bırakmamalıdır.
  • Tezgah ve diğer yüzeyleri düzenli olarak temizlemelidir.
  • Çöpleri biriktirmeden sık sık atın.
  • Yemekleri masada yiyerek çok başka yerlere kırıntıların düşmesini engelleyin.
  • Kirli bulaşıkları lavaboda çok fazla bekletmeyin.
Karıncalardan kurtulmak için aslında bu basit önlemleri almak onların istilasına uğramanın önüne geçer ve evinizden uzak tutmaya yardımcı olur.
Eğer bu önlemleri almadıysanız ve evinizde bir karınca istilası söz konusuysa bununla baş etmenin 5 doğal yolunu anlattık.

Karıncaları Ne Kovar?

Karınca nasıl gider? sorusunun cevabının onları bizimle birlikte yaşamaya iten sebepleri ortadan kaldırmak olduğunu söylemiştik. Ancak evinizde bir istila söz konusuysa o zaman yapmanız gerekenler ise şu şekildedir.

1. Karınca Kovucu Tebeşir Tozu

Evimizde karıncaların girebileceğini tahmin ettiğimiz yerleri, saksı etraflarını ve pencere, balkon kısımlarını tebeşir ile çizersek bu karıncalara bu eve giremezsin ikazını yapmış olduğumuzu gösterir.
Zarar vermeden karıncaları kovmanın en garanti yoludur. Ancak onlar çoğu zaman başka bir yerden giriş kapısı bulabiliyorlar. Eğer tebeşir ile karıncaları kovamadıysanız diğer yöntemleri denemelisiniz.

2. Çift Taraflı Bant İle Karıncaya Kesin Çözüm

Daha önceden tespit ettiğiniz şekerlik ya da başka bir gıdanın etrafında olan karıncalara önlem almak için çift taraflı bant kullanabilirsiniz.
Eğer karıncalar masanızda duran kavanoza sürekli olarak geliyorlarsa etrafına çekeceğiniz çift taraflı bant onlara artık oraya gelmemeleri gerektiğini söyleyecektir.

3. Bir Karınca İlacı Limon

Evimde ki düşman karıncalar dile gelseydi lütfen limonu bu evden çıkar derlerdi. Özellikle kanatlı karıncalar ve yine diğer karınca türleri limondan nefret etmektedirler.
Limonun suyunu sıkarak bir sprey şişesinde muhafaza edebilir ve cam kenarları kapı altları gibi bölgelere sıkarak etkili bir karınca ilacı yapabilirsiniz.
Yine karıncaların giriş yapabileceği yerlere limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.

4. Karınca Neye Gelmez? Elma Sirkesine Gelmez

Karıncaları evinizden kovmak istiyorsunuz. Bir çok defa ise bunu başarıyorsunuz fakat biraz zaman geçtikten sonra onları tekrar görmek sizleri fazlasıyla yıpratıyor mu?
Bu sinir bozucu durum için karınca neye gelmez? sorusuna verecek bir cevabınız olması gerekir. Sizin yoksa bile bizim var; elma sirkesini suyla karıştırarak doğal karınca kovucu yapabilirsiniz. Onların sıklıkla görüldüğü yerlere sıkarak eve girmelerini engel olursunuz. Sirkeli su evdeki karıncaların düşmanıdır.

5. Acı Biber Sana Bu Evde Bir Şey Yok Demek

Karıncaların mutfakta görüldüğü yerlere acı pul biberi dökerek bu evde onlara göre bir şey bulunmadığının mesajını verebilirsiniz.

6. Zararsız Un İle Karıncalardan Kurtulma

Evdeki çocuğunuza ya da evcil hayvanınıza zarar vermeyecek bir ilaç kullanmayı düşünüyorsanız kiler raflarının arka kısımlarına ve karıncaların eve girdiğini tespit ettiğiniz yerlere bir tutam un serpebilirsiniz.

Evdeki Karıncalara Kesin Çözüm

Bütün bu yöntemleri uyguladıktan sonra bir daha hiç karıncalarla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gerekenler vardır. Eğer bu yöntemler işe yaramıyorsa ve yine karıncalarla sürekli olarak karşılaşıyorsanız onlara boraks ile bir yem yapabilir ve ölmelerini sağlayabilirsiniz.

Boraks İle Karıncalara Kesin Çözüm

  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı boraks
Bu maddeleri karıştırarak bir karınca yemi oluşturabilirsiniz. Özellikle bahçeli ve sürekli karıncalarla karşılaşan evlerde uygulanmasını önerdiğimiz bu yem karıncaların tamamen ölmesini sağlamaktadır. Yuvalarına götürecekleri bu yem ile bir daha evinize girmeleri mümkün olmayacaktır.
Ben yine de onlar için zarar vermeden karıncalardan kurtulma yöntemlerini anlattığımız tedbirleri almanızı öneririm. Karıncalar yaşamın en önemli parçalarından biridir. Onların yaşamasına izin vermeli ancak evimize girmelerine engel olmalıyız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder