1 Nisan 2019 Pazartesi

  Hiç yorum yok

Böbrekleriniz vücuttaki zararlı maddeleri filtreler. Gereksiz sıvıları kandan toplar ve atar.Böbreklerinizin herhangi bir sorunu olduğunda tüm sağlığınız etkilenir.Bu sorunlar olduğunda vücudunuz size bazı işaretler verir. Gelin bu işaretlere beraber bakalım.İdrarda Değişiklikler
İdrara çıkmada sorun, renk ve yoğunluk değişimi, gece idrara çıkma.
Şişlik – Böbreklerde bir sorun olduğunda, fazla sıvı dışarı atılamaz ve vücutta şişlikler oluşmaya başlar.
Ağızda metal tadı – ağız kokusunda değişme, tat alma duyusunda azalma, iştah kaybı
Bitkinlik – Böbrekleriniz sağlıklı olmadığında kırmızı kan hücreleriniz atık maddeyle dolu olur ve oksijen taşıyamazlar.
Ağrı – böbrek hasarının bir başka belirtisi ise sırtınızın yan kısımlarında baş gösteren ağrılardır. Böbrek iltihaplanması ve taşlanma ile ilişkilendirilebilir.

Nefes Darlığı

Kan hücrelerinizin oksijen taşıyamadığından bahsetmiştik işte aynı sebepten ötürü aldığınız nefes içindeki oksijeni kanınıza aktaramıyor. Bu sebeple nefes darlığı yaşıyorsunuz.
Konsantrasyon Bozukluğu ve Baş dönmesi
Eğer beyniniz yeterli oksijeni alamazsa, odaklanmada sorun yaşarsınız ve baş dönmeleri kendini gösterir. Hafızanıza erişmede sorun yaşarsınız ve yeni şeyler öğrenmek daha zor hale gelir.

Kaşıntı

Atıkları vücuttan uzaklaştıramayan vücut zaman içerisinde zehirlenmeye başlar. Vücutta ufak çaplı kaşıntılar ve eklem ağrıları başlar.
Böbreklerinize iyi bakın. Onlarsız hayat oldukça zor olur. Onlara iyi bakmak için sağlıklı beslenmeyi ve spor yapmayı ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder