3 Nisan 2019 Çarşamba

6 Adımda Çaydanlık ve Paslanmaz Çeliklerin Temizliği

  Hiç yorum yok


6 Adımda Çaydanlık ve Paslanmaz Çeliklerin Temizliği
Zamanla parlaklığını yitiren, dış yüzeyi yanan çaydanlıkların çay keyfinizi kaçırmaması için 6 adımda çaydanlık temizliği ile bu sorunu ortadan kaldırın.
Hemen herkesin mutfağında kullandığı pişirme ürünlerinin çoğu paslanmaz çeliklerden oluşmaktadır. Büyük bir tencere, küçük aletler, bıçaklar ve çaydanlıklar…
Bu ürünler arasında ki çaydanlıklar kültürümüz gereği çok fazla çay tükettiğimiz için kullanma sıklığında birinci almaktadır. Bu durum çaydanlıkların daha çabuk yıpranmasını ve kötü bir görüntüye sahip olmalarını hızlandırır. Çaydanlık temizliği bu açıdan oldukça önemlidir.
Bu makalede anlatılan çaydanlık temizleme yöntemlerini diğer paslanmaz çelik ürünlerinin dış yüzeyi içinde uygulayabilirsiniz.
Uygulayacağınız bu basit yöntemler sonucunda çaydanlıkların en iyi şekilde görüneceğini garanti ediyoruz.

Çaydanlık Temizliği İçin Kullanacağınız Malzemeler

  • Yumuşak dokulu yıkama bezi
  • Yumuşak havlu
  • Ilık su
  • Kova
  • Hafif yağlarla mücadele eden bulaşık deterjanları
  • Karbonat
  • İsteğe bağlı izopropil alkol
  1. Paslanmaz çeliklerin günlük temizliği için en basit ve hızlı yol, yumuşak dokulu bir bezi ılık suyla yıkadıktan sonra paslanmaz çeliklerinizin ve çaydanlığınızın parçalarını temizleyip yumuşak bir havlu ile iyice kurulamaktır.
  2. Eğer su ve yağ lekeleri paslanmaz çeliklerin üzerinde kalıyorsa bir kaç damla hafif etkili bulaşık deterjanını bir kova içerisindeki suyla köpük olana kadar karıştırarak temizlerseniz bu lekelerin giderilmesini sağlarsınız.
  3. Bu yöntemde yıkama bezini köpüklü su karışımıyla iyice yıkayarak paslanmaz çeliği temizlemeli ve bölgeyi temiz suyla duruladıktan sonra havlu ile kurutmalıyız.
  4. Çaydanlıklar için değil ama diğer paslanmaz çelikler için yağ lekeleri geçmediyse izopropil alkol kullanarak bu lekelerden kurtulabilirsiniz. Yağ lekesini izopropil alkollü bez ile iyice ovaladıktan sonra bölgeyi durulayıp havlu ile kurutabilirsiniz.
  5. Çaydanlık temizliği için en önemli adım olan yanık lekelerini ve inatçı lekeleri gidermek adına karbonat ve su ile oluşturacağımız yumuşak kıvamlı macunu lekeye uygulayıp 15 – 20 dakika bekliyoruz. İyice duruladıktan sonra yine yumuşak havlu ile kurutuyoruz. 
  6. Paslanmaz çeliklerde ki yanmış yağ lekeleri için ise 5. adım ile birlikte 3. adımı da kullanarak daha kesin bir sonuç elde edebiliriz.
Bu çaydanlık temizleme yöntemi ile eskiyen çaydanlıklarınız yeni bir görünüm kazanacaktır. Yeni kullanmaya başladığınız çaydanlıklarınız için ise basit ve etkili bir yöntem olan birinci adımı sürekli hale getirirseniz paslanmaz çeliklerinizin ömrünü uzatmış olursunuz.

Temizliğe Yardımcı Olacak Ek Öneriler

  • Paslanmaz çeliklerinizin dışında bulunan parmak izlerini temizlemek için cam temizleyicisi ile kağıt havluyu kullanabilirsiniz.
  • Çaydanlıklarınızın üzerindeki cilayı sökebilecek aşındırıcı süngerler veya çelik yünü gibi maddeleri kesinlikle kullanmayın.
  • Çaydanlık temizliği için bitkisel olmayan yağ önerilerini ve gümüş temizleyicileri asla kullanmayın.
  • Paslanmaz çelikten yapılmış bir lavabo için yada çaydanlığınızda oluşan su lekeleri için, zeytinyağı gibi bitkisel bir yağ ile nemlendirilmiş bezinizi kullanabilirsiniz. Bu yağlı bezi leke üzerinde ovaladıktan sonra kuru bir bezle iyice parlatın bu hem lekeyi çıkaracaktır hem de ürününüzün yeni görünmesini sağlayacaktır.
  • Paslanmaz çelikleri çok uzun süre yüksek sıcaklıklarda bekletirseniz renk değişimleri ile karşılaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder