9 Ocak 2019 Çarşamba

  Hiç yorum yok

Usta Aşçıların Herkesten Sır gibi Gizlediği 13 Yemek Sırrı



Yemek yapmak ayrı bir ustalık gerektirir. Herkes önüne gelen tarifi açıp yapamaz. Herşeyin ayrıntısı püf noktası incelikleri vardır. Yemeğin lezzetti sevgiden gelir. Yemek yaparken severek yapıyorsanız o sevgi onun içine işler ve daha lezzetli olmasını sağlar.Yemeğin tadı damağımda senin sevgin ise yüreğimi doyurmaktadır. Bundan daha güzel mutluluk olabilir mi?
1- Patates pişirirken patatesin suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem çok daha lezzetli hem de rengi sapsarı olur. 

2- Domatesin kabuklarını daha kolay soymak için önce kaynar suya batırıp çıkarın sonrada bıçağın tersiyle üzerini sıyırın. 

3- Pilavınızın taze ve taneli kalmasını istiyorsanız eğer bir kabın içine suyu koyup kaynattıktan sonra pilav tenceresini içine koyup pilavınızı ısıtın. 

4- Çatlamış olan yumurtayı haşlamak için çatlayan yerine limon sürün ve yumurtayı bir kaşığın içine koyup kaynadıktan sonra 5 dakika haşlayın. Yumurtanız sorunsuz bir şekilde hazır olacaktır. 

5- Sosislerinizi çatlatmadan kızartmak istiyorsanız eğer kızartmadan önce üzerine iğneyle delikler açın.
6- Tavada yapacağınız ciğerin yumuşacık olmasını istiyorsanız eğer kızartma ununa bir tatlı kaşığı karbonat ilave edin. 

7- Açtığınız hamurun hafif olmasını istiyorsanız içine bir miktar soda ilave edin.0 

8- Balığınızın çıtır çıtır olmasını istiyorsanız eğer önce bir miktar sütün içine batırıp sonra unlayarak tavaya atın. 

9- Ispanağınızın lezzetli olmasını istiyorsanız eğer çok az su ilave edin. Bırakın ıspanağınız kendi suyuyla pişsin. 

10- Çorbanın taşması her kadının kabusudur. Bunu engellemek için çorbanın içine iki küp buz atmanız yeterli olacaktır. 

11- Tavuğunuzun çıtır çıtır olması için pişirirken üzerine sürdüğünüz yağa bir miktar şeker ilave edin. 

12- Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesini sağlamak için bir kaba su ve tuz koyup eti içine koyun. 

13- Tereyağın yanmasını engellemek için içine bir damla zeytinyağı damlatın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder