9 Ocak 2019 Çarşamba

Süper Hızlı Bilgisayar Kullanmak İçin 5 Basit Numara

  Hiç yorum yok

Süper Hızlı Bilgisayar Kullanmak İçin 5 Basit Numara 

Süper hızlı bilgisayar kullanmanın basit yolları herkes tarafından bilinmeyen bir numaradır. Bu yolları kısaca anlatmak herkesin yararına olacaktır. Kaliteli bir PC kullanmanın ilk kuralı PC’ de bulunan tüm kısa yolları bilmekten geçer. Bu kısa yollar PC üzerinden para kazanan insanlar için hayat kurtarıcı olabiliyor.
Bilgisayar üzerinde geliştirilen programların her birinin birçok kısa yolu mevcut. Tabi ki bu yolların hepsini birden bilmeniz imkânsız siz size lazım olan beş tanesini bilin yeter. Öğreneceğiniz bu kısa yol hileleri karmaşık programlarda çok işinize yarayacak. Hızlı bilgisayar kullanmak öncelikle bunları bilmekten geçiyor.

Kısa Yol Kullanımları

Hızlı bilgisayar kullanırken kısa yol tuşları size vereceğimiz ilk bilgilerden. Örneğin sürekli fareyi kullanan veya faresi sürekli bozulan ve bundan çok sıkılanlar için sihirli bir tuş var. Bu tuş sayesinde artık fare kullanmaya gerek kalmayacak.
İnternette dolaşırken refleks ile kapattığınız sekmeleri geri açmak için ctrl+shift+ttuşlarına aynı anda basmak yeterli. Mac’ lerde command+T kısa yolunu tercih edebilirsiniz. Excel dosyasında sıkça çalışıyorsanız f4 tuşu çok işinize yarar. Bu kısa yol sayesinde seçtiğiniz tüm hücrelerde en son kullandığınız komut geçerli olacaktır. İnternet üzerinde iken farenin orta tuşuyla istediğiniz kısma tıklayarak, o kısmı yeni bir sekmede açabilirsiniz.

Dosyaları Sürükleyerek Kopyalama

Hızlı PC kullanmanın en basit yollarından bir tanesi de dosyaları sürükleyerek kopyalamaktır. Dosyaları ctrl+c ve ctrl+vkısayolları ile kopyalayabilirsiniz. Ayrıca bunu fare kullanarak ta yapabilirsiniz. Google Chrome kullananlar için özel bir kısa yol daha var.
Ekrana çıkan resimlerin nereden geldiğini, nerelerde yayınlandığını ve benzer resimleri görüntülemek istiyorsanız yapmanız gereken resmin üzerinde sağ tıklayarak google resim içinde ara cümlesini tıklamaktır. YouTube’ de ise videoları an saniye geriye almak için jtuşuna, on saniye ileri almak için L tuşuna ve durdurmak için K tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Açık Pencereleri Klavye İle Yönetmek

Hızlı bilgisayar kullanmanın bir diğer yolu açık pencereleri klavyeden yönetmektir. Windows tuşunu, yön tuşlarını kullanarak açık pencereleri yönetebilirsiniz. Bunun için pencere açık konumda iken windows tuşuna basıp yön tuşları ile pencereyi sağa veya sola kaydırabilirsiniz.

Ön Belleği Hızlıca Temizlemek İçin Ne Yapmalı?

Ön belleği hızlıca temizlemek için ctrl+shift+Rtuşlarını kullanmak gerekiyor. İnternet sayfalarının bilgisayarımızın ön belleğinde toplanması ve bilgisayarı ağırlaştırması herkesin en büyük problemleri arasında. Bundan kurtulmanın en basit yolu yukarıda söylenen yoldur. Bu sayede ön belleğiniz temizlenir ve bilgisayarınız rahatlar. Ayrıca PC başında iken acil bir durum söz konusu olduğunda bilgisayarınızı ctrl+L tuşu ile en kısa sürede kilitleyebilirsiniz. Bu işlem daha çok ev kadınları için önemli. Çünkü PC başından kalkınca küçük çocuklar PC’ yi didikliyor.

Web Sitesi Adreslerini Kolayca Tamamlama

Gün içerisinde bir çok kez tarayıcımızın adres bölümüne site isimlerini yazıyoruz ve her seferind sonuna “.com” ve başına ise “www.” ekliyoruz. Bir kısmımız ise bu zahmete katlanmadan her seferinde site isimi yazarak enter’a basıyor ve Google üzerinden istediği siteye ulaşıyor. Gün içerisinde girdiğimiz web sitesi sayısını düşündüğümüzde bu olayın ömrümüzden ne kadar çaldığını hesap etmemiz maalesef çok kolay değil. Bunun kolay yolu ise g,tmek istediğimiz web sitesinin adresini yazdıktan sonra ctrl + ENTER tuş kombinasyonunu kullanmak. Bu şekilde “www” ve “.com” kısımları otomatik olarak ekleniyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder