19 Ağustos 2020 Çarşamba

Soğanı Kesip Elinin Üzerine Koyup Bekletti - Nedenini öğrenince sizde yapacaksınız

  Hiç yorum yok
Ağustos 19, 2020

 

Soğanı Kesip Elinin Üzerine Koyup Bekletti - Nedenini öğrenince sizde yapıp..

Soğan İster sade olarak tüketilsin ister yemeklerimize eklesin vazgeçilmez bir sebzedir.

Soğanı yeşil olarak tükettiğimiz gibi kuru olarakta tüketiriz. Soğan dünyanın bir çok noktasında kolaylıkla bulunabilen bir sebze. Soğanın tıbbın doğal ilaçlarından birisi olduğunu söyleyen bir çok uzman var.

Mide ve sindirim sistemine iyi geldiği bilinen soğan sadece reflü hastalarının dikkatli tüketmesi gereken bir yiyecek.

Ancak Şimdi size bahsedeceğimiz bilgi soğanın yiyecek olarak değil sağlık olarak tüketildiği konu üzerine.

Eminiz daha önce belkide duymadığınız bu bilgi sizi şaşırtacak..

Soğan birçok açıdan sağlığınıza yararlı. Soğan doğal ağrı kesicidir ve antibakteriyel özelliğine sahiptir. Daha önce hiç aklıma gelmezdi ancak soğan sivrisinek ısırıklarının acısını geçirmekten ateş düşürmeye kadar yönlerden vücudumuza katkı sağlıyor. Aşağıdaki listeden soğanın sağlığımıza olan katkısını kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Mutfağınızdan soğanı eksik etmeyin!


1. Sivrisinek Isırıkları
Soğan, sivrisinek ısırıklarının neden olduğunu acıyı geçiriyor. Soğanı kesin ve sivrisineğin ısırdığı yere uygulayın. Kısa bir süre sonra acı sızı kalmayacak.

2. Kulak Ağrısı
Soğanın kulak ağrısını geçirdiğine dair bir söylenti var. Soğanı parçalayın ve çok derine olmayacak şekilde kulağınızın içerisine koyun. Sonucu kendiniz görün!

3. Soğuk Algınlığı
Taze soğanlar bakterileri yok ederek soğuk algınlığına karşı önlem olarak kullanılabilirler. Soğanı bir tabağın içerisine doğrayın ve yatağınızın hemen yanına koyun. Sabah çok daha iyi hissedeceksiniz.

4. Ateş
Kulağa garip geliyor ancak bir diğer ipucu da uyumadan önce çorabınızın içine soğan koymak. Tıpkı soğuk algınlığında olduğu gibi soğan bu kez grip ya da ateşi geçiriyor. Ertesi gün uyandığınızda çok daha iyi hissedeceksiniz.

5. Kan Şekeri
Livestrong.com’da yazılanlara göre, soğanda protein, lif, krom, C vitamini ve flavanoid bulunuyor. Her gün soğan yerseniz, kolesterolünüz düşüyor ve kan şekeri seviyeniz dengeleniyor.

Bonus:
Sağlığımıza olan katkılarının haricinde, soğanlar aynı zaman evimizin ferah kokmasına yardımcı oluyor. Daha önce soğanın bakterileri yok ettiğini belirtmiştik. Evinizin belirli köşelerine soğan koyarak bakterilerin neden olduğu istenmeyen kokulardan kurtulabilirsiniz.

Soğanın bilinmeyen bu faydalarını daha önce hiç bilmiyordum. Bundan sonra soğanı yemek yapmak haricinde de kullanacağım.

Yazıyı arkadaşlarınızla paylaşarak soğanın ne kadar mucizevi bir sebze olduğunu öğrenmelerini sağlayın.

Görüldüğü Üzere Soğanın birden çok yararlı mucizesi var. Gerçektende şaşırtıcı değil mi?


Read More

Canan Karatay Duyurdu Mutlaka Yiyin Dünyanın En sağlıklı 4 yiyeceği

  Hiç yorum yok
Ağustos 19, 2020

 

Canan Karatay Duyurdu Mutlaka Yiyin Dünyanın En sağlıklı 4 yiyeceği

Canan Karatay kimi zaman yaptığı açıklamalarla tepki çeksede kendisini seven ve görüşlerine katılan milyonlarca kişi var elbette.

Sağlık alanında yaptığı çalışmalar ve vermiş olduğu önerilerle topluma katkısı kuşkusuz epey bir fazla.

Seversiniz sevmezsiniz ama Zeytin üzerine yaptığı açıklamalar ve Zeytin ağaçlarının korunmasına yönelik sözleri gerçekten takdiri hak ediyor.

Canan Karatay her fırsatta sağlıklı beslenme üzerine tavsiyelerde bulunan bir isim. Son zamanlarda internette sıkça dolaşan bu açıklamasının ise gerçekten herkes tarafından dikkatlice okunması ve uygulanması gerekiyor.

Bir çok uzmanda Karatay'ın bu açıklamalarında hem fikir.Dünyanın en sağlıklı yiyecekleri bakın Karatay'a göre hangileri.

Bir çoğu eminiz sofranızda bulunuyor.

Turşu

Yıllarca birilerinin söylemlerine kulak kesilerek birçok doğal besinin tüketilmediğini aktaran Canan Karatay, "Doğal olan tüketilmeli. Kışın mesela, hangi turşuyu seviyorsanız evde yapın. İçine yapay bir madde koymayın" diyor. Özellikle kışın turşu yemenin birçok faydası bulunuyor. Soğuk algınlığına karşı koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kan şekerini dengeleyip kas sistemini kuvvetlendiren turşu Canan Karatay'ın mutlaka tüketin dediği gıdalardan...

Sakatat

Genelde sakatatların zararlı olduğu yönünde bir inanış varsa da bu tabu yakın zamana kadar yıkılmış durumda. Artık sakatat içeren yiyeceklerin doğru ve temiz yapıldığı zaman faydalı olduklarını birçoğumuz öğrendik. Canan Karatay da kışın mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar arasında evde yapılmış kemik suyu, paça çorbası öneriyor. Bu besinler soğuk algınlığına karşı bir kalkan oluşturuyor.

Ev yoğurdu

Kışın tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında ev yoğurdu da var. Doğal probiyotik içeren ev yoğurdu bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.

Sirke

Seveni var sevmeyeni var ama sirke Canan Karatay tarafından bol bol tüketilmesi gerektiği söylenen gıdalardan. Kışın soğuk algınlığına karşı gelen ve bağışıklığı güçlendiren sirke de doğal olarak yapıldığında fayda sağlıyor.

Türklerde D vitamini eksikliği var

D vitamini eksikliğini gidermenin birçok yolu olduğunu aktaran Karatay, "Türk insanlarının çoğunda D vitamini problemi var. Benim 20 bin hastamın yüzde 99'unda D vitamini düşüklüğü var. Bunun birçok sebebi var. Güneşten uzak durmak, hava kirliliği, hayvansal yağlardan, sakatatlardan uzak durmaktan oluyor. Yıllarca bizlere 'Hayvansal yağlar, sakatatlar hastalık sebebi, kalp krizi sebebi' dediler. Bu yüzden de D vitamini eksikliği ülkedeki çok fazla insanda var" dedi. 



Read More

18 Ağustos 2020 Salı

Mor Soğan ve Sütü Kaynatıp İçtiğinizde o sorun şıp diye biter

  Hiç yorum yok
Ağustos 18, 2020

 Mor Soğan ve Sütü Kaynatıp İçtiğinizde o sorun şıp diye biter

Mor Soğanın bilinmeyenleriyle tanışın. Mor soğan adeta başlı başına bir çok rahatsızlığa iyi geliyor.

Alternatif olarak uygulayabileceğiniz bu yöntemler bir çok sorunla baş etmenizi sağlayacaktır.

Güçlü bir bağışıklık sistemi için soğanı mutlaka öğünlerinizde tüketmeye özen gösterin. Kimimiz kokusu nedeniyle soğanı pek tercih etmeyiz oysa soğan tam bir şifa deposu.

Bakın Mor soğanın ne gibi marifetleri var:

KARIN SANCILARINA SÜTLE MOR SOĞAN…

Karın sancılarına ve mide kanamalarına karşı çok ince doğranmış soğan süt içerisinde kaynatılarak içilir. Dibinde toplanan soğanlar ise yenir.

Boğaz iltihabı (Iarenjit)’in tedavisi sesin güzelleştirilmesi sinirsel rahatsızlıkların tedavisi öksürüğe bronşit ve boğaz ağrısına karşı en iyi ilaç soğan suyunun balla karıştırılarak yenmesidir. Bu maksatla hazırlanan macundan günde üç çorba kaşığı tüketilmeli.

Görüldüğü üze harika faydaları bulunan Mor soğanı başlıca diğer faydalarını sıralamak gerekecek olursa bunlar ise şu şekildedir:

Boğaz iltihabı tedavisi ve sesin güzelleştirilmesi için de etkili olan mor soğanın bir diğer faydası da sinirsel hastalıkları da tedavi edebilmesidir.
Üst Solunumu Rahatlatarak Hastalık Oluşumunu Önler.
Kalp ve Şeker Hastalıklarında Kullanımı
Vücutta Taş Oluşumunu & Yara Tedavilerinde.
Güçlü Tırnaklar & Vücut şişlikleri.

Read More

Salatalık Limon ve Maydanozu Karıştırıp İçince O sorun bitiyor

  Hiç yorum yok
Ağustos 18, 2020

Salatalık Limon ve Maydanozu Karıştırıp İçince O sorun bitiyor

C vitamini Açısından Zengin olan Limon bağışıklık ve sindirim sistemimiz için oldukça faydalı bir kaynaktır.

Salatalık ise gerçektende Limon kadar olmasa bile iyi bir C vitamini kaynağı. Besin değeri bakımından incelediğimizde bakır, potasyum, manganez, C vitamini, fosfor, magnezyum, biotin ve B1 vitamini açısından oldukça zengin olan Salatalık harika bir idrar söktürücü özelliği vardır.

Maydanoz ise A ve C vitamini açısından zengin bir yeşillik. Gözlerimiz için özellikle faydalı olan Maydanoz bakın Limon ve Salatalıkla birleştirilip içince ne gibi marifetlere sahip:

Bu karışım vücuttan fazla suyu detoks vazifesi görerek atmayı sağlar ve serbest radikaller gibi zararlı sıvıları idrar yolu ile dışarı çıkartır.

En önemli özelliği ise karın bölgesindeki yağ yakma sürecini hızlandırır ve hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.

Yağ yakan salatalık suyu kürü için malzemeler:

– Yarım limon
– 1 adet salatalık
– Bir demet maydanoz
-1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
-350 Mililitre su (1 litrelik sürahilerin yarısından biraz fazlasını doldurun)

Bu malzemeleri iyi bir katı meyve sıkacağı ile iyice karıştırın ve yatmadan önce her gece için. 2 hafta içinde belinizdeki farkı hissedeceksiniz.

Read More

Zeytin Çekirdeğini çöpe atmayın Yutunca o Sorundan kurtarıyor

  Hiç yorum yok
Ağustos 18, 2020


Zeytin Çekirdeğini çöpe atmayın Yutunca o Sorundan kurtarıyor

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan Zeytin genelde çekirdeğini çıkararak tükettiğimiz bir meyvedir.

Zeytin ağacı hayatımız için büyük önem taşır. O nedenle zeytin ağaçlarının koruma altında olması istenilir

Hem kahvaltılarımızı süsleyen zeytin hemde özüyle yağıyla harika bir şekilde yemeklerimize tat verir.

Zeytini çekirdeğiyle birlikte yerseniz peki ne oluyor? Zeytinin faydalı olduğunu biliyordukta çekirdeğinin ne gibi faydası olabilir. İşte herkesin bilmesi gereken o bilgi

Sözcü'de yer alan habere göre Zeytini Çekirdeğiyle yemenin yararları şu şekilde sıralanmış:

Yapılan araştırmalara göre;

Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.

Zeytin çekirdeğini yutan kimseler sindirim yolu rahatsızlıklarının bittiğini(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.

Zeytin çekirdeği yutan kişilerde basur problemiyle karşılaşılmamış, hatta basuru olup ta yutanlar iyileştiklerini ifade etmişlerdir.
Zeytin çekirdeğini senelerdir yuttuğunu bildiğimiz insanlarda kanser hadisesine nadiren rastlanılmıştır.

Günde yediğiniz 5–6 tane zeytin çekirdeğini yutun ve bu mucizeyi siz de yaşayın.

En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan geçip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir. Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir.

Bu uygulamanın insan vücuduna faydalarının ise:

1-Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği;
2-Bağırsak ve sindirim yollarını düzenlediği;
3-Basur ve prostatı engellediği;
4-İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirgediği.

Karar Sizin İster Çekirdeğiyle zeytini tüketin ister çıkarın. Zeytin her türlü faydalıdır. Kan basıncını kontrol eden zeytin antioksidan görevi gören harika bir yiyecektir..

Read More

Ekleyip Karıştırın İçin O sorun geçiyor ve..

  Hiç yorum yok
Ağustos 18, 2020

 

Kaynamış Süte 1 Diş Sarmsak Ekleyip Karıştırın İçin O sorun geçiyor ve..

Kaynamış Süte 1 Diş Sarmsak Ekleyip Karıştırın İçin O sorun geçiyor ve..

Sarımsak Doğal ilaç olarak bilinir. Süt ise gerek çocuklarımızın büyüme ve gelişimi için önemli olduğu için biz yetişkinlerinde kalsiyum ihtiyacı için oldukça önemlidir.

Süt sadece kemiklerimize fayda sağlamaz dişlerimizede fayda sağlar. Sarımsak ise bağışıklık sistemimizi güçlendiren gerçekten tıbbın en doğal ilacı konumunda. Sarımsak tüketen insanlar bir çok rahatsızlığa karşı vücutlarını dirençli hale getirirler.

Peki Süt ve Sarımsak birleşiminden nasıl bir fayda sağlarız. Neden sarımsak ve sütü birlikte tüketmeliyiz. Sırrı yeni keşfedilen bu uygulamanın iyi geldiği sorunları duyduğunuzda sizde bu yöntemi deneyeceksiniz. Sütü çayla Sütü balla daha önce tükettiğinizi biliyoruz. Ama Sarımsakla tüketmeniz içinde harika bir nedeniniz var. İşte herkesin bilmesi gereken o bilgi

Astım hastalığı
Her gün 1 bardak süte eklediğiniz bir diş sarımsak astım sorunununa oldukça iyi gelecektir.

İktidarsızlık
Bu süt de bu tür sorunlar için harika. Ayrıca hem kadın hem de erkek doğurganlık konularında haşlanmış sarımsak parçalarını yemeyi düşünebilir.

Zaturre
Bir günde 3 bardak içilen sarımsaklı süt zaturre hastalığının geçmesine yardımcı olur.

Sarılık
Vücudunuzdan toksinleri atmak için sarımsak oldukça faydalı bir besin kaynağı. Sütle karıştığında ise bu faydalar iki katına çıkıyor. Sarılık hastalığı genellikle karaciğerde kaynaklanan bir problem dolayısıyla çıkar.
Dolayısıyla bir bardak süte eklediğiniz bir diş sarımsak sarılık sorununu da çözmeye yardımcı olacaktır.

Eklem ağrıları
Bacaklarda, kalçada ve diğer eklem yerlerinde oluşan ağrılar için sarımsaklı süt oldukça fayda sağlayacaktır.

Read More

17 Ağustos 2020 Pazartesi

Ceviz Kabuğundan Bütün Olarak Nasıl Çıkarılır

  Hiç yorum yok
Ağustos 17, 2020

 


Ceviz ağaçlarından cevizler yavaş yavaş olgunlaşmaya başladı. Bir ay sonra taze ceviz satılmaya başlanacak.  Siz de evinizde taze cevizleri alıp soyup içlerini kurutmak isterseniz bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Eğer alacağınız yeşil kabuklu cevizler ise boyama yapacağını unutmayın. Bunun için yeşil kabuklu cevizleri bir sokakta temizlemek iyi fikir olabilir. Yeşil cevizleri ağanızla asfalt üzerinde hafifçe yuvarlaşın. Yeşil kabuk çaklayacaktır. elinize eldiven takarak bu kabukları çıkarın ve doğrudan çöpe atın. Kabuklar değdikleri her yeri boyayacaktır. 

Cevizlerin kahverengi kabukları kalınca  dış kabuklarını tel fırça veya bulaşık teliyle iyice ovun ve temizleyin.

Karanlık, serin, kuru ve iyi havalandırılan düz bir yüzeye cevizleri yayın. Cevizlerin kesinlikle birbirine değmemesi gerekiyor. 5 ile 6 hafta ceviz bu şekilde tazeliğini koruyacaktır.

Eğer cevizin dış kabuğunu da kırıp içini bütün olarak saklamak istiyorsanız aşağıdaki yöntemi uygulamanız gerekiyor. Aksi halde cevizi kırdığınızda içi unufak olacaktır.

Sıcak suda 24 saat süreyle cevizleri bekletin. Bu uygulama ile kabukları yumuşacaktır. Sudan çıkardığınız cevizleri sivri ucları yukarıya gelecek şekilde düz bir düzeye koyun. Bir çekiç ile cevizin sivri bölümüne hafifçe vurun.

Kırılma sesini duyduktan sonra elinizle cevizi ikiye ayırın. Bir bıcak yardımıyla cevizin içine dışarıya çıkarın.

Böylece cevizi ufalamadan çıkarmış olacaksınız.

Read More

16 Ağustos 2020 Pazar

Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

  Hiç yorum yok
Ağustos 16, 2020

 

  • Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Keçi Boynuzunun Az Bilinen Faydaları


Keçi Boynuzu Nedir?

Baklagiller familyasından bir türü olan Keçiboynuzu, Akdeniz'de yetişen ancak kıymeti çok fazla bilinmeyen en değerli doğal bitki kaynaklarından biridir. Akdeniz ikliminin bir bitkisi olması ile beraber, çalı veya ağaç formunda çeşitleri yer almaktadır.

Türkiye'nin Akdeniz şeridinde yetişmesi ile beraber Tunus, Pas, İsrail ve Yunanistan anavatanlarıdır. Latince isminin yanı sıra Türkiye'de Harnup ya da Keçiboynuzu şeklinde bilinmektedir. Ayrıca sunduğu lezzetli yanı ile beraber keyifle tüketilen önemli ve enerji verici besin kaynakları içerisinde yer alıyor.

Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir?

Yüksek besin değeri ile beraber keçiboynuzu farklı tüketim yöntemleri üzerinden, Türkiye'de son dönemlerde çok fazla değerlendirilmeye başlandı. Özellikle insan sağlığı açısından sunduğu faydalar ile Keçiboynuzu büyük öneme sahiptir.

- Akciğer kanserini önleyici bir etkiye sahiptir.


- Grip ve benzeri hastalıklara iyi gelir.
- Öksürüğü giderici bir etkisi bulunur.
- Nefes darlığına karşı etkilidir. Balgam söktürür ve göğsü yumuşatmak ile beraber bronşları açar.
- Vücutta yer alan zararlı radyasyonların dışarı atılmasına imkan verir.
- Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.
- İltihap ve yaraları iyileştirme de oldukça etkilidir.
- Ağız ve diş sağlığı konusunda oldukça faydalıdır.
- Kalp ve damar sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmiştir. Özellikle kalp çarpıntısını önleyici bir etkisi bulunur.

- Kandaki zehirli maddelerin dışarı atılmasına olanak verir ve yok eder.

Bu şekilde pek çok farklı faydası ile Keçiboynuzu günümüzde en sağlıklı ve önemli doğal bitki kaynakları içerisinde yer almaktadır.

Keçiboynuzunun İçeriğinde Neler Var?

Zengin bir vitamin ve mineral deposu olarak öne çıkan Keçiboynuzu, oldukça ve zengin bir önemli içeriklere sahiptir. Özellikle A vitamini ve C vitamini açısından güçlü bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda karbonhidratlar ve yağlar ile beraber sodyum açısından oldukça zengindir. İçerdiği zengin elementler ve doğal kaynaklar ile yüksek besin değeri üzerinden keçiboynuzu düzenli tüketilmesi gereken önemli bitkilerden biridir. Ayrıca fosfor, folat, demir, magnezyum ve potasyum gibi daha birçok önemli besin kaynağını bünyesinde barındırıyor.

Keçiboynuzu Nasıl Tüketilir?

Özellikle keçiboynuzu pekmezi çok fazla tüketilmektedir. Hem çocuklarda hem yetişkinlerde sağlıklı bir yaşam sürebilmek için düzenli olarak kullanılabilir. Yetişkinler sabah ve akşam belli miktar üzerinde tüketebilir. Bebekler ve çocuklar için ise bir tatlı kaşığı kadar miktar yeterlidir. Büyükler adına bir yemek kaşığı kadar miktara sahip keçiboynuzu pekmezi kullanılabilir. Ayrıca herhangi bir sıvı maddesi veya su ile birlikte de alınabilmektedir.

Doğrudan keçiboynuzu olarak da sebze meyve şeklinde tüketilebilmektedir. Özellikle enerji verici olması ve daha zinde bir vücut imkanı konusunda keçiboynuzu çok güçlü bir potansiyele sahiptir. Cinsel açıdan daha sağlıklı bir yaşam imkanı verirken, gün içerisinde odaklanma sağlayarak stres ve kaygıyı azaltır. İsteğinize uygun olarak farklı şekillerde keçiboynuzunu ele alarak tüketebilirsiniz.

Keçi Boynuzu Neye İyi Gelir?

Keçiboynuzu insan sağlığı açısından pek çok duruma karşı iyi gelir. Özellikle başta akciğer kanserini önlemek amaçlı çok güçlü bir etkiye sahip olduğunu söylemek gerekir. İçerdiği E vitamini sayesinde kemik erimesini önler ve kansızlığa karşı çok iyidir. Mide şişkinliğini giderir ve mideyi daha kuvvetli hale getirir. Aynı zamanda birçok değişik bağırsak parazitleri temizleme konusunda oldukça etkilidir. Kalp ve damar sağlığını korunması ile beraber hızlı şekilde yaraların iyileşmesine fırsat verir.

Keçiboynuzu Zararlı mı?

İhtiva ettiği yüksek besin değerleri sayesinde keçiboynuzu sağlıklı biçimde tüketilebilir. Ancak bazı ciddi sağlık sorunları yaşayan kişilerin mutlaka kullanmadan önce, uzman bir doktora başvurması büyük bir öneme sahiptir. Önemli miktarlarda besin ihtiva ettiği için bazı vücutlara fazla gelebilir. Bu da alerji gibi problemler ile beraber birtakım sorunlar oluşturabilir. Bunun dışında keçiboynuzu sağlıklı biçimde ve dengeli miktar üzerinden tüketilebilir. 

Read More

Koltuk Altı Bölgesine 1 çay kaşığı Tuz dökerseniz o sorun biter

  Hiç yorum yok
Ağustos 16, 2020

 

Koltuk Altı Bölgesine 1 çay kaşığı Tuz dökerseniz o sorun biter

Koltuk Altı Bölgesine 1 çay kaşığı Tuz dökerseniz o sorun biter

Bir Çoğumuz koltuk altı bölgemizin terlemesinden dolayı rahatsız oluruz. Kıyafetlerimizde oluşan lekeler çok sinir bozucu olabiliyor çünkü.

Oluşan bu lekeler kıyafetlerimizde kötü görüntü oluşturabiliyor.

Hızlı bir şekilde bu lekelerden kurtarabilen harika bir yöntem var aslında. Çoğunuz belkide daha önce bilmiyordunuz.

Koltuk altı terlemesi nedeniyle kıyafetlerde oluşan ter lekelerinden kurtulmak için Milliyet'in Pembenar eki harika bir kaç çözüm yolu önermiş bunlardan birisi de tuz yöntemi.

Tuz yöntemi kıyafetinizdeki eski ter lekelerinin de kısa süre içerisinde çıkmasına yardımcı olacaktır. Ter lekesi olan kıyafetinizin lekeli kısmını ıslatın. Üzerine bir miktar su ilave edin.

12 saat lekenin üzerinde tuzu bekletin. Daha sonra bir kez daha ıslatın ve tuz dökün. Kumaşı hafifçe çitileyin. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

Tuz Yöntemi Haricinde her evde mutlaka bulunan Sirkede çözüme ulaşmanızı sağlıyor 

Sirke yöntemi ise şu şekilde:

Ter lekesi oluşan kıyafetinizi su dolu bir leğenin içerisine koyun. Daha sonra leğenin içerisine bir miktar sirke ilave edin. Ve karışımda kıyafetinizi bekletin.

Bu yöntemi beyaz giysilerde kullanırken dikkatli olun. Sirke kıyafetinizi sarartabilir. Bu nedenle ek olarak beyazlatıcı kullanmanız gerekebilir.

Read More

15 Ağustos 2020 Cumartesi

Bu yiyecekten Günde 2 Kaşık Tüketmek Vücuttaki Bütün Zehri atmaya yetiyor

  Hiç yorum yok
Ağustos 15, 2020

 

Bu yiyecekten Günde 2 Kaşık Tüketmek Vücuttaki Bütün Zehri atmaya yetiyor

Bu yiyecekten Günde 2 Kaşık Tüketmek Vücuttaki Bütün Zehri atmaya yetiyor

Bazı Yiyecekler Gerçekten İlaç gibi. Özellikle Tahin. İçeriğinde bulunan besin değeri sayesinde bir çok hastalığa karşı bizi koruyan tahin vitamin ve minareller bakımından oldukça zengin bir besin.

 protein, potasyum, manganez, kalsiyum, demir, sodyum ve diyet lifi gibi faydalı yağ asitleri barındıran tahinle ilgili sıradışı bilgiler. 

Tahinin Bağışıklık Sistemimizin güçlenmesine katkı sağladığı belirtiliyor. Başlı başına bir mucize olan tahinle ilgili en bilinmeyen bilgiler ise şu şekilde:


İşte vücuttaki zehirleri yok edebilecek güçte olan tahinin sağlığımıza olan faydaları…

İçeriğindeki zengin mineral yapısı sayesinde kemik gelişiminde oldukça faydalıdır.

Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.

Safra kesesinde oluşan taşların dökülmesinde, bronşite aynı zamanda da nefes darlığına iyi geldiği bilinmektedir.

Günde iki kaşık yenilen tahinin bir kilo biftekte yer alan proteinin olduğu söylenmektedir.

Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.


Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir.Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz….

E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.

Read More

Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

  Hiç yorum yok
Ağustos 15, 2020

 

Nohut Pişirirken Mutlaka 1 Kaşık Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

Nohut Pişirirken Mutlaka 1 Kaşık Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

Lezzeti itibariyle en çok tercih edilen yemeklerden birisi kuşkusuz nohut yemeğidir. İster etli yapılsın ister tavuklu isterseniz sade olarka yapılsın her türlü nohut yemeği tercih nedenidir.

Sokak kültürü içerisine bile girmiştir nohut. Öyleki nohutlu pilavın olmadığı satılmadığı yer kalmadı.

Nohut hayatımızda işte böylesine önemli bir yer tutuyor. Nohut yemeklerini sıkça yapmalı ve çocuklarımıza mutlaka alıştırmalıyız.

Çünkü nohutun bir çok faydası var.

Nohudun başlıca faydası diyabeti önleyen bir yiyecektir. Ve kilo alımını durdurmaya yardımcı olur. Harika bir protein kaynağı olan nohut aynı zamanda iyi bir sindirim sistemi dostudur.

Kalp hastalıklarını önleme ve kan basıncını düzenleme gibi görevleri de bulunmaktadır.

Peki Nohudu daha lezzetli bir şekilde getirmek için neden karbonat eklemeliyiz?

Nohudun daha kolay pişmesi ve daha lezzetli olması için bir gece önceden ıslatılması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Ancak buna rağmen nohut pişmiyor, taneleri taş gibi sert kalıyor ve asla yumuşamıyorsa bir malzemeden yardım almalısınız.

Özellikle ithal olmayan, yerli nohut türlerinde gözüken yumuşamama sorununun önüne geçmek için yapmanız gereken bir gece önce nohutları bıraktığınız ıslama suyuna yarım çay kaşığı karbonat eklemek. Zira karbonat, nohutların pişerken daha çabuk yumuşamasını sağlarken zarlarının çıkmasını sağlayarak pişirme süresini de kısaltacak. Ayrıca nohut yedikten sonra oluşan gazın da önüne geçecek.

Nohut Pişirirken Sizde bu yöntemden yararlanabilirsiniz. Faydasını göreceğinize eminiz. Arkadaşlarınızla paylaşıp onların da faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Read More