18 Ağustos 2020 Salı

Salatalık Limon ve Maydanozu Karıştırıp İçince O sorun bitiyor

  Hiç yorum yok
Ağustos 18, 2020

Salatalık Limon ve Maydanozu Karıştırıp İçince O sorun bitiyor

C vitamini Açısından Zengin olan Limon bağışıklık ve sindirim sistemimiz için oldukça faydalı bir kaynaktır.

Salatalık ise gerçektende Limon kadar olmasa bile iyi bir C vitamini kaynağı. Besin değeri bakımından incelediğimizde bakır, potasyum, manganez, C vitamini, fosfor, magnezyum, biotin ve B1 vitamini açısından oldukça zengin olan Salatalık harika bir idrar söktürücü özelliği vardır.

Maydanoz ise A ve C vitamini açısından zengin bir yeşillik. Gözlerimiz için özellikle faydalı olan Maydanoz bakın Limon ve Salatalıkla birleştirilip içince ne gibi marifetlere sahip:

Bu karışım vücuttan fazla suyu detoks vazifesi görerek atmayı sağlar ve serbest radikaller gibi zararlı sıvıları idrar yolu ile dışarı çıkartır.

En önemli özelliği ise karın bölgesindeki yağ yakma sürecini hızlandırır ve hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.

Yağ yakan salatalık suyu kürü için malzemeler:

– Yarım limon
– 1 adet salatalık
– Bir demet maydanoz
-1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
-350 Mililitre su (1 litrelik sürahilerin yarısından biraz fazlasını doldurun)

Bu malzemeleri iyi bir katı meyve sıkacağı ile iyice karıştırın ve yatmadan önce her gece için. 2 hafta içinde belinizdeki farkı hissedeceksiniz.

Read More

Zeytin Çekirdeğini çöpe atmayın Yutunca o Sorundan kurtarıyor

  Hiç yorum yok
Ağustos 18, 2020


Zeytin Çekirdeğini çöpe atmayın Yutunca o Sorundan kurtarıyor

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan Zeytin genelde çekirdeğini çıkararak tükettiğimiz bir meyvedir.

Zeytin ağacı hayatımız için büyük önem taşır. O nedenle zeytin ağaçlarının koruma altında olması istenilir

Hem kahvaltılarımızı süsleyen zeytin hemde özüyle yağıyla harika bir şekilde yemeklerimize tat verir.

Zeytini çekirdeğiyle birlikte yerseniz peki ne oluyor? Zeytinin faydalı olduğunu biliyordukta çekirdeğinin ne gibi faydası olabilir. İşte herkesin bilmesi gereken o bilgi

Sözcü'de yer alan habere göre Zeytini Çekirdeğiyle yemenin yararları şu şekilde sıralanmış:

Yapılan araştırmalara göre;

Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.

Zeytin çekirdeğini yutan kimseler sindirim yolu rahatsızlıklarının bittiğini(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.

Zeytin çekirdeği yutan kişilerde basur problemiyle karşılaşılmamış, hatta basuru olup ta yutanlar iyileştiklerini ifade etmişlerdir.
Zeytin çekirdeğini senelerdir yuttuğunu bildiğimiz insanlarda kanser hadisesine nadiren rastlanılmıştır.

Günde yediğiniz 5–6 tane zeytin çekirdeğini yutun ve bu mucizeyi siz de yaşayın.

En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan geçip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir. Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir.

Bu uygulamanın insan vücuduna faydalarının ise:

1-Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği;
2-Bağırsak ve sindirim yollarını düzenlediği;
3-Basur ve prostatı engellediği;
4-İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirgediği.

Karar Sizin İster Çekirdeğiyle zeytini tüketin ister çıkarın. Zeytin her türlü faydalıdır. Kan basıncını kontrol eden zeytin antioksidan görevi gören harika bir yiyecektir..

Read More

Ekleyip Karıştırın İçin O sorun geçiyor ve..

  Hiç yorum yok
Ağustos 18, 2020

 

Kaynamış Süte 1 Diş Sarmsak Ekleyip Karıştırın İçin O sorun geçiyor ve..

Kaynamış Süte 1 Diş Sarmsak Ekleyip Karıştırın İçin O sorun geçiyor ve..

Sarımsak Doğal ilaç olarak bilinir. Süt ise gerek çocuklarımızın büyüme ve gelişimi için önemli olduğu için biz yetişkinlerinde kalsiyum ihtiyacı için oldukça önemlidir.

Süt sadece kemiklerimize fayda sağlamaz dişlerimizede fayda sağlar. Sarımsak ise bağışıklık sistemimizi güçlendiren gerçekten tıbbın en doğal ilacı konumunda. Sarımsak tüketen insanlar bir çok rahatsızlığa karşı vücutlarını dirençli hale getirirler.

Peki Süt ve Sarımsak birleşiminden nasıl bir fayda sağlarız. Neden sarımsak ve sütü birlikte tüketmeliyiz. Sırrı yeni keşfedilen bu uygulamanın iyi geldiği sorunları duyduğunuzda sizde bu yöntemi deneyeceksiniz. Sütü çayla Sütü balla daha önce tükettiğinizi biliyoruz. Ama Sarımsakla tüketmeniz içinde harika bir nedeniniz var. İşte herkesin bilmesi gereken o bilgi

Astım hastalığı
Her gün 1 bardak süte eklediğiniz bir diş sarımsak astım sorunununa oldukça iyi gelecektir.

İktidarsızlık
Bu süt de bu tür sorunlar için harika. Ayrıca hem kadın hem de erkek doğurganlık konularında haşlanmış sarımsak parçalarını yemeyi düşünebilir.

Zaturre
Bir günde 3 bardak içilen sarımsaklı süt zaturre hastalığının geçmesine yardımcı olur.

Sarılık
Vücudunuzdan toksinleri atmak için sarımsak oldukça faydalı bir besin kaynağı. Sütle karıştığında ise bu faydalar iki katına çıkıyor. Sarılık hastalığı genellikle karaciğerde kaynaklanan bir problem dolayısıyla çıkar.
Dolayısıyla bir bardak süte eklediğiniz bir diş sarımsak sarılık sorununu da çözmeye yardımcı olacaktır.

Eklem ağrıları
Bacaklarda, kalçada ve diğer eklem yerlerinde oluşan ağrılar için sarımsaklı süt oldukça fayda sağlayacaktır.

Read More

17 Ağustos 2020 Pazartesi

Ceviz Kabuğundan Bütün Olarak Nasıl Çıkarılır

  Hiç yorum yok
Ağustos 17, 2020

 


Ceviz ağaçlarından cevizler yavaş yavaş olgunlaşmaya başladı. Bir ay sonra taze ceviz satılmaya başlanacak.  Siz de evinizde taze cevizleri alıp soyup içlerini kurutmak isterseniz bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Eğer alacağınız yeşil kabuklu cevizler ise boyama yapacağını unutmayın. Bunun için yeşil kabuklu cevizleri bir sokakta temizlemek iyi fikir olabilir. Yeşil cevizleri ağanızla asfalt üzerinde hafifçe yuvarlaşın. Yeşil kabuk çaklayacaktır. elinize eldiven takarak bu kabukları çıkarın ve doğrudan çöpe atın. Kabuklar değdikleri her yeri boyayacaktır. 

Cevizlerin kahverengi kabukları kalınca  dış kabuklarını tel fırça veya bulaşık teliyle iyice ovun ve temizleyin.

Karanlık, serin, kuru ve iyi havalandırılan düz bir yüzeye cevizleri yayın. Cevizlerin kesinlikle birbirine değmemesi gerekiyor. 5 ile 6 hafta ceviz bu şekilde tazeliğini koruyacaktır.

Eğer cevizin dış kabuğunu da kırıp içini bütün olarak saklamak istiyorsanız aşağıdaki yöntemi uygulamanız gerekiyor. Aksi halde cevizi kırdığınızda içi unufak olacaktır.

Sıcak suda 24 saat süreyle cevizleri bekletin. Bu uygulama ile kabukları yumuşacaktır. Sudan çıkardığınız cevizleri sivri ucları yukarıya gelecek şekilde düz bir düzeye koyun. Bir çekiç ile cevizin sivri bölümüne hafifçe vurun.

Kırılma sesini duyduktan sonra elinizle cevizi ikiye ayırın. Bir bıcak yardımıyla cevizin içine dışarıya çıkarın.

Böylece cevizi ufalamadan çıkarmış olacaksınız.

Read More

16 Ağustos 2020 Pazar

Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

  Hiç yorum yok
Ağustos 16, 2020

 

  • Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Keçi Boynuzunun Az Bilinen Faydaları


Keçi Boynuzu Nedir?

Baklagiller familyasından bir türü olan Keçiboynuzu, Akdeniz'de yetişen ancak kıymeti çok fazla bilinmeyen en değerli doğal bitki kaynaklarından biridir. Akdeniz ikliminin bir bitkisi olması ile beraber, çalı veya ağaç formunda çeşitleri yer almaktadır.

Türkiye'nin Akdeniz şeridinde yetişmesi ile beraber Tunus, Pas, İsrail ve Yunanistan anavatanlarıdır. Latince isminin yanı sıra Türkiye'de Harnup ya da Keçiboynuzu şeklinde bilinmektedir. Ayrıca sunduğu lezzetli yanı ile beraber keyifle tüketilen önemli ve enerji verici besin kaynakları içerisinde yer alıyor.

Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir?

Yüksek besin değeri ile beraber keçiboynuzu farklı tüketim yöntemleri üzerinden, Türkiye'de son dönemlerde çok fazla değerlendirilmeye başlandı. Özellikle insan sağlığı açısından sunduğu faydalar ile Keçiboynuzu büyük öneme sahiptir.

- Akciğer kanserini önleyici bir etkiye sahiptir.


- Grip ve benzeri hastalıklara iyi gelir.
- Öksürüğü giderici bir etkisi bulunur.
- Nefes darlığına karşı etkilidir. Balgam söktürür ve göğsü yumuşatmak ile beraber bronşları açar.
- Vücutta yer alan zararlı radyasyonların dışarı atılmasına imkan verir.
- Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.
- İltihap ve yaraları iyileştirme de oldukça etkilidir.
- Ağız ve diş sağlığı konusunda oldukça faydalıdır.
- Kalp ve damar sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmiştir. Özellikle kalp çarpıntısını önleyici bir etkisi bulunur.

- Kandaki zehirli maddelerin dışarı atılmasına olanak verir ve yok eder.

Bu şekilde pek çok farklı faydası ile Keçiboynuzu günümüzde en sağlıklı ve önemli doğal bitki kaynakları içerisinde yer almaktadır.

Keçiboynuzunun İçeriğinde Neler Var?

Zengin bir vitamin ve mineral deposu olarak öne çıkan Keçiboynuzu, oldukça ve zengin bir önemli içeriklere sahiptir. Özellikle A vitamini ve C vitamini açısından güçlü bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda karbonhidratlar ve yağlar ile beraber sodyum açısından oldukça zengindir. İçerdiği zengin elementler ve doğal kaynaklar ile yüksek besin değeri üzerinden keçiboynuzu düzenli tüketilmesi gereken önemli bitkilerden biridir. Ayrıca fosfor, folat, demir, magnezyum ve potasyum gibi daha birçok önemli besin kaynağını bünyesinde barındırıyor.

Keçiboynuzu Nasıl Tüketilir?

Özellikle keçiboynuzu pekmezi çok fazla tüketilmektedir. Hem çocuklarda hem yetişkinlerde sağlıklı bir yaşam sürebilmek için düzenli olarak kullanılabilir. Yetişkinler sabah ve akşam belli miktar üzerinde tüketebilir. Bebekler ve çocuklar için ise bir tatlı kaşığı kadar miktar yeterlidir. Büyükler adına bir yemek kaşığı kadar miktara sahip keçiboynuzu pekmezi kullanılabilir. Ayrıca herhangi bir sıvı maddesi veya su ile birlikte de alınabilmektedir.

Doğrudan keçiboynuzu olarak da sebze meyve şeklinde tüketilebilmektedir. Özellikle enerji verici olması ve daha zinde bir vücut imkanı konusunda keçiboynuzu çok güçlü bir potansiyele sahiptir. Cinsel açıdan daha sağlıklı bir yaşam imkanı verirken, gün içerisinde odaklanma sağlayarak stres ve kaygıyı azaltır. İsteğinize uygun olarak farklı şekillerde keçiboynuzunu ele alarak tüketebilirsiniz.

Keçi Boynuzu Neye İyi Gelir?

Keçiboynuzu insan sağlığı açısından pek çok duruma karşı iyi gelir. Özellikle başta akciğer kanserini önlemek amaçlı çok güçlü bir etkiye sahip olduğunu söylemek gerekir. İçerdiği E vitamini sayesinde kemik erimesini önler ve kansızlığa karşı çok iyidir. Mide şişkinliğini giderir ve mideyi daha kuvvetli hale getirir. Aynı zamanda birçok değişik bağırsak parazitleri temizleme konusunda oldukça etkilidir. Kalp ve damar sağlığını korunması ile beraber hızlı şekilde yaraların iyileşmesine fırsat verir.

Keçiboynuzu Zararlı mı?

İhtiva ettiği yüksek besin değerleri sayesinde keçiboynuzu sağlıklı biçimde tüketilebilir. Ancak bazı ciddi sağlık sorunları yaşayan kişilerin mutlaka kullanmadan önce, uzman bir doktora başvurması büyük bir öneme sahiptir. Önemli miktarlarda besin ihtiva ettiği için bazı vücutlara fazla gelebilir. Bu da alerji gibi problemler ile beraber birtakım sorunlar oluşturabilir. Bunun dışında keçiboynuzu sağlıklı biçimde ve dengeli miktar üzerinden tüketilebilir. 

Read More

Koltuk Altı Bölgesine 1 çay kaşığı Tuz dökerseniz o sorun biter

  Hiç yorum yok
Ağustos 16, 2020

 

Koltuk Altı Bölgesine 1 çay kaşığı Tuz dökerseniz o sorun biter

Koltuk Altı Bölgesine 1 çay kaşığı Tuz dökerseniz o sorun biter

Bir Çoğumuz koltuk altı bölgemizin terlemesinden dolayı rahatsız oluruz. Kıyafetlerimizde oluşan lekeler çok sinir bozucu olabiliyor çünkü.

Oluşan bu lekeler kıyafetlerimizde kötü görüntü oluşturabiliyor.

Hızlı bir şekilde bu lekelerden kurtarabilen harika bir yöntem var aslında. Çoğunuz belkide daha önce bilmiyordunuz.

Koltuk altı terlemesi nedeniyle kıyafetlerde oluşan ter lekelerinden kurtulmak için Milliyet'in Pembenar eki harika bir kaç çözüm yolu önermiş bunlardan birisi de tuz yöntemi.

Tuz yöntemi kıyafetinizdeki eski ter lekelerinin de kısa süre içerisinde çıkmasına yardımcı olacaktır. Ter lekesi olan kıyafetinizin lekeli kısmını ıslatın. Üzerine bir miktar su ilave edin.

12 saat lekenin üzerinde tuzu bekletin. Daha sonra bir kez daha ıslatın ve tuz dökün. Kumaşı hafifçe çitileyin. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

Tuz Yöntemi Haricinde her evde mutlaka bulunan Sirkede çözüme ulaşmanızı sağlıyor 

Sirke yöntemi ise şu şekilde:

Ter lekesi oluşan kıyafetinizi su dolu bir leğenin içerisine koyun. Daha sonra leğenin içerisine bir miktar sirke ilave edin. Ve karışımda kıyafetinizi bekletin.

Bu yöntemi beyaz giysilerde kullanırken dikkatli olun. Sirke kıyafetinizi sarartabilir. Bu nedenle ek olarak beyazlatıcı kullanmanız gerekebilir.

Read More

15 Ağustos 2020 Cumartesi

Bu yiyecekten Günde 2 Kaşık Tüketmek Vücuttaki Bütün Zehri atmaya yetiyor

  Hiç yorum yok
Ağustos 15, 2020

 

Bu yiyecekten Günde 2 Kaşık Tüketmek Vücuttaki Bütün Zehri atmaya yetiyor

Bu yiyecekten Günde 2 Kaşık Tüketmek Vücuttaki Bütün Zehri atmaya yetiyor

Bazı Yiyecekler Gerçekten İlaç gibi. Özellikle Tahin. İçeriğinde bulunan besin değeri sayesinde bir çok hastalığa karşı bizi koruyan tahin vitamin ve minareller bakımından oldukça zengin bir besin.

 protein, potasyum, manganez, kalsiyum, demir, sodyum ve diyet lifi gibi faydalı yağ asitleri barındıran tahinle ilgili sıradışı bilgiler. 

Tahinin Bağışıklık Sistemimizin güçlenmesine katkı sağladığı belirtiliyor. Başlı başına bir mucize olan tahinle ilgili en bilinmeyen bilgiler ise şu şekilde:


İşte vücuttaki zehirleri yok edebilecek güçte olan tahinin sağlığımıza olan faydaları…

İçeriğindeki zengin mineral yapısı sayesinde kemik gelişiminde oldukça faydalıdır.

Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.

Safra kesesinde oluşan taşların dökülmesinde, bronşite aynı zamanda da nefes darlığına iyi geldiği bilinmektedir.

Günde iki kaşık yenilen tahinin bir kilo biftekte yer alan proteinin olduğu söylenmektedir.

Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.


Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir.Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz….

E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.

Read More

Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

  Hiç yorum yok
Ağustos 15, 2020

 

Nohut Pişirirken Mutlaka 1 Kaşık Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

Nohut Pişirirken Mutlaka 1 Kaşık Karbonat Ekleyin O sorunu geçiriyor ve daha da..

Lezzeti itibariyle en çok tercih edilen yemeklerden birisi kuşkusuz nohut yemeğidir. İster etli yapılsın ister tavuklu isterseniz sade olarka yapılsın her türlü nohut yemeği tercih nedenidir.

Sokak kültürü içerisine bile girmiştir nohut. Öyleki nohutlu pilavın olmadığı satılmadığı yer kalmadı.

Nohut hayatımızda işte böylesine önemli bir yer tutuyor. Nohut yemeklerini sıkça yapmalı ve çocuklarımıza mutlaka alıştırmalıyız.

Çünkü nohutun bir çok faydası var.

Nohudun başlıca faydası diyabeti önleyen bir yiyecektir. Ve kilo alımını durdurmaya yardımcı olur. Harika bir protein kaynağı olan nohut aynı zamanda iyi bir sindirim sistemi dostudur.

Kalp hastalıklarını önleme ve kan basıncını düzenleme gibi görevleri de bulunmaktadır.

Peki Nohudu daha lezzetli bir şekilde getirmek için neden karbonat eklemeliyiz?

Nohudun daha kolay pişmesi ve daha lezzetli olması için bir gece önceden ıslatılması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Ancak buna rağmen nohut pişmiyor, taneleri taş gibi sert kalıyor ve asla yumuşamıyorsa bir malzemeden yardım almalısınız.

Özellikle ithal olmayan, yerli nohut türlerinde gözüken yumuşamama sorununun önüne geçmek için yapmanız gereken bir gece önce nohutları bıraktığınız ıslama suyuna yarım çay kaşığı karbonat eklemek. Zira karbonat, nohutların pişerken daha çabuk yumuşamasını sağlarken zarlarının çıkmasını sağlayarak pişirme süresini de kısaltacak. Ayrıca nohut yedikten sonra oluşan gazın da önüne geçecek.

Nohut Pişirirken Sizde bu yöntemden yararlanabilirsiniz. Faydasını göreceğinize eminiz. Arkadaşlarınızla paylaşıp onların da faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Read More

Bu Meyvenin Tüketildiği Yerde Hekime Gerek Yok

  Hiç yorum yok
Ağustos 15, 2020

 

Bu Meyvenin Tüketildiği Yerde Hekime Gerek Yok

Bu Meyvenin Tüketildiği Yerde Hekime Gerek Yok
Lokman Hekim'in şifa kaynağı olarak nitelendirdiği kızılcık meyvesinin faydaları nelerdir? "Hekimlerin Piri ve Hükümdarı" olarak bilinen İbn-i Sina'nın bin yıl önce kaleme aldığı Küçük Tıp Kanunu kitabında bahsettiği mucize besinler hangileridir? İşte ayrıntılar...Binlerce yıl önce Lokman Hekim tarafından tüketilmesi önerilen 'Kızılcık'ın faydalarıyla herkesi şaşırtıyor. 'Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur' diyen Lokman Hekim bu meyvenin önemini belirtmiştir. Kanserden enfeksiyona birçok hastalığa şifa olan kızılcık nasıl tüketilmelidir? İşte detaylar...

KIZILCIKTAKİ VİTAMİNLER NELERDİR?

Geçmişi çok eskilere dayanmasına rağmen pek bilinmeyen kızılcık, kırmızı rengi ile dikkat çeken sonbaharın en faydalı meyvelerinden biridir. Yüksek lif oranına sahip, etli ve sulu küçük meyvedir. Mutfaklarda öncelikli tüketimi taze meyve olan kızılcık K, E, C, A vitaminleri ve B grubu vitaminleri olan tiamin, riboflavin ve piridoksin açısından oldukça zengindir. Bunlara ek olarak kızılcık iyi bir sodyum ve potasyum kaynağıdır.

Sağlıklı besinler listesinin başında yer alan kızılcık kırmızı renkte mayhoş bir tadı vardır. İçerisinde bol miktarda A, C, E vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum maddesi, demir minerali ve daha birçok vitamini içerisinde barındırdığı için faydaları saymakla bitmez. Kızılcığın enerji içeriği çok yüksektir.

KIZILCIK HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Kızılcık obeziteye karşı savaş açar. Kızılcık suyunun obeziteye karşı en ilginç ve şaşırtıcı kısmı diğer meyve sularından daha az tatlı olmasındadır. Bunun yanında mide ülseri gibi mide rahatsızlıklarının azaltılmasında etkilidir. Kızılcık kalp sağlığı için koruma kalkanı oluşturur. Aynı şekilde böbrek taşlarına da iyi gelir, bakterileri durdurmada etkilidir.

Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Sadece kalsiyum içermez, bununla birlikte güçlü kemikler için önemli bir vitamin olan K vitamini içerir. Vücut sağlığı kadar ciltde de fazlasıyla yararlı etkiye sahip olan kızılcık, cildinizdeki tüm yağlardan kurtulmanıza ve gözeneklerinizin temizlenmesine yardımcı olur. Kışın cildinizi zorlu hava koşullarından da korur.

KIZILCIK NASIL TÜKETİLİR?

Ekşimsi bir tadı olan kızılcığı çeşitli şekilde tüketebilirsiniz. Tadı yoğun bir şekilde ekşi olduğu için çiğ tüketimi nadirdir. Kızılcığın şerbeti, çayı, marmelatı, tarhanası yapılabilir. Genelde marmelat ve çay olarak tüketimi tercih edilir. Kızılcık çayı yapmak isterseniz ilk olarak bir litre suyu kaynatın. Ardından su kaynadıktan sonra içine bir avuç kızılcığı ekleyin ve bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.

Read More

Evde Koronavirüs Hastası Varsa Hangi Önlemler Alınmalıdır?

  Hiç yorum yok
Ağustos 15, 2020

 

Evde Koronavirüs Hastası Varsa Hangi Önlemler Alınmalıdır?


Yeni tip koronavirüse yakalanan herkes hastalığı şiddetli olarak geçirmediği için hastane yerine evde tedavi uygulanıyor. Koronavirüse yakalanan kişi tedavisine evde devam ederken evde yaşayan diğer insanların yeni tip koronavirüse yakalanma ihtimali bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü evde koronavirüs hastası varsa uygulamanız gereken bazı önlemler bulunuyor. Peki, evde koronavirüs hastası varsa hangi önlemler alınmalıdır?

Evde Koronavirüs Hastası Bulunuyorsa Alınması Gereken Önlemler

Ülkemizde günlük vaka sayıları hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde koronavirüs vakaları için hastaneye yatış şartları değişmişti. Sağlık Bak anlığı tarafından alınan karara göre kas-eklem ağrıları, karın ağrısı veya ishal, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, koku veya tat alma bozukluğu olan hastaların bakımları evde yapılacak. Peki, evde koronavirüs vakası varsa hangi önlemler alınmalıdır?

1. Koronavirüs Hastasına Özel Bir Oda Ayırılmalıdır

The Conversation'da bir rapor yayımlandı ve evde COVID-19 vakası varsa alınması gereken önlemler paylaşıldı. Yayımlanan rapora göre böyle bir durumda yapılması gereken en önemli adımlardan bir tanesi koronavirüs hastasının kendisine ait bir odada kalmasını sağlamaktır. Zira yeni tip koronavirüste sosyal mesafenin ayarlanması oldukça önemlidir.

Evinizde koronavirüs hastasına ayıracak boş bir odanız yoksa COVID-19 hastası, evde yaşayan diğer insanlardan mümkün olduğunda uzak mesafede yatmalıdır. Özellikle yaşlı veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin koronavirüs hastası ile arasındaki mesafe olabildiğince fazla olmalıdır.

Covid-19: Yedi Milyar İnsan Nasıl Aşılanacak?

2. Evinizi Düzenli Olarak Havalandırmalısınız

Evi sürekli havalandırmanız gerekiyor çünkü eve koronavirüs vakası varsa evi havalandırmak oldukça önemlidir. Koronavirüs vakasının yer aldığı evde bulunan herkes maske takmalıdır. Koronavirüs hastası da gün boyu maske takmalıdır. El hijyeni de oldukça önemlidir. Ellerinizi düzgün bir şekilde sık sık yıkamanız gerekiyor. 

3. Koronavirüs Hastası Yeterli Miktarda Su İçmelidir

Rapora göre koronavirüs hastasının yüksek ateşi olduğunda dolayı terleyerek sıvı kaybedeceği için yeterli miktarda su içmelidir. Koronavirüs hastası protein, vitamin ve mineral yönünden zengin yiyecekleri tüketmelidir. Koronavirüs vakaları bağışıklık sistemine tepkisi sonucu yorgun hissederler. Bu sebepten dolayı bol miktarda dinlenmeleri önemlidir.

4. Koronavirüs Hastasının Kullandığı Eşyalar Özel Olmalıdır

Yeni tip koronavirüsün diğer insanlara bulaşmaması için hijyen de oldukça önemlidir. Koronavirüs hastasının kullandığı havlular, bardaklar, telefonlar, tabaklar gibi günlük kullanılan eşyalar özel olmalıdır. Yani koronavirüs vakası ile ortak kullanılmamalıdır. Çarşaflar çırpılmadan yatağa serilmelidir. Kullanılan kıyafetler ve çarşaflar doğrudan çamaşır makinesine koyularak yıkanmalıdır.

5. Ev Düzenli Olarak Temizlenmelidir

Yeni tip koronavirüs vakasının bulunduğu ev düzenli olarak temizlenmelidir. Tezgah ve masa gibi yüzeyleri her gün sabunlu sıcak su ve ardından dezenfektan ile temizlemelisiniz. Kapı ve dolap kolları, lamba butonları, tuvaletler, lavabolar ve musluklar gibi sık dokunulan ortak yüzeyleri sık sık temizlemeye özellikle dikkat edin.

Evinizde yeni tip koronavirüse yakalanmış bir kişi varsa yukarıda yer alan adımları uygulamanız oldukça önemlidir. Koronavirüs hastası her zaman hissettiğinden daha kötü hissetmeye başlarsa kesinlikle tıbbi yardım almak için hastaneye gitmelisiniz. 

Read More

Aamir Khan Aslında Kimdir?

  Hiç yorum yok
Ağustos 15, 2020

 


Bollywood'un dünyaca ünlü Hint yıldızı Aamir Khan'ı daha yakından tanıyalım.

Oyuncu, yönetmen, yapımcı, milyoner, aktivist, yardımsever, oscar adayı, ve star. 

Dünya üzerinde daha kalabalık fanı olan başka biri yoktur herhalde. Boolywood'un gelmiş geçmiş en ünlü yıldızı Aamir Khan'ı daha önce duymadıysanız, ya da O'nu daha yakından tanımak isterseniz, haberimize buyurun. 

8 Yaşında Sinemaya Adım Attı 

1965 yılında Hindistan Mumbai'de doğan oyuncu, baba tarafından Afgan asıllıdır. tam ismi ise: Muhammed Amir Hüseyin Khan  

Aamir Khan sinema için doğdu desek yeridir. Çünkü hem Hollywood'a kafa tutan Bollywood'un olduğu ülkeye doğdu, hem de sinemacı bir aileye mensup. Bu yüzden henüz 8 yaşındayken amcasının yönettiği bir filmde oynadı. Bu yüzden henüz 8 yaşındayken amcasının yönettiği bir filmde oynadı. 

1980'lerde yağız bir delikanlıyken aşk dram filmi “Kıyametten Kıyammete” ile tüm Hindistan'ın dikkatini çekti ve sonrasında hem şöhreti hem de başarısı hiç durmadan yükselmeye başladı. 

Oscar Adayı ve Rekorların Adamı 

Aamir Khan'ın filmleri hem yüksek gişe yapıyor, hem de kritikler tarafından epey olumlu tepkiler alıyor. PK filmi, ‘Tüm Zamanların En Çok İzlenen Hint Filmi' olma özelliği taşır. Yapımcılığını da yaptığı Lagaan, o yılın Oscar ödüllerinde ‘en iyi yabancı film adayı' olmuştu. 3 İdots, Dangal, Her Çocuk Özeldir... Aamir Khan'ın en sevilen filmlerinden sadece bir kaçı. 

Bir Amir Khan filmini beyniniz ile değil kalbiniz ile izlemelisiniz. Çünkü O da filmlerinin akla değil duygulara hitap etmesini istiyor. Basit, vurucu, duygusal, komik, üstelik bol mesajlı. ha bir de bol danslı… 

Barış Elçisi Bir Yardımsever 

Bol mesaj kaygısını sinemanın ötesine de taşıyan oyuncu, bir aktivist aynı zamanda. UNİSEF tarafından ulusal barış elçisi de seçilen Khan, Hindistan'daki açlık, gelir eşitsizliği, çocuk istismarı, kadın tacizleri gibi konularla ilgili aktif olarak çalışmalar yürütüyor. Bollywood'un en çok kazanan aktörü 2013 yılında TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 insanından biri seçilmişti. Ayrıca kendisi sıkı bir Federer hayranıdır. 

Aamir Khan: Bay Mükemmel - Hindistan'ın Tom Hanks'i

Amir Khan'ın ülkesinde 2 lakabı var: Bay Mükemmel ve Hindistan'ın Tom Hanks'i. Hak ettiği bir lakap daha var: Bollywood'un Johnny Depp'i. Çünkü o da Johnny Deep gibi her filminde kılıktan kılığa giriyor. Ve çok farklı türlerde filmlerde oynuyor: aksiyon, gerilim, romantik, dram ve komedi 

Türklerin Amir Khan Sevgisi 

Peki Türklerin Aamir Khan sevgisine ne demeli? Bunu anlamak çok zor değil aslında. Çünkü yaptığı sinema, Yeşilçam filmlerinin daha uzun ve danslı versiyonu gibi. Hem yüreğe dokunuyor, hem de izlemesi ve hazmı kolay filmler. Üstelik müslüman, üstelik yardımsever, üstelik yakışıklı ve sempatik, üstelik iki farklı kadından 3 çocuk babası, üstelik O da Türkiye'yi seviyor. 

Ünlü oyuncu yakın zamanda yeni filminin çekimleri için Niğde ve Adana'da mekan baktı. Aamir Khan, Lal Singh Chaddha isimli yeni filminde, 1994 yapımı Oscar ödüllü ‘Forrest Gump' filminin Hint uyarlamasını yapacak. Yine rengarenk, duygusal, bol gülmeli, bol ağlamalı, bol danslı ve köri kokulu bir film bizi bekliyor.

55 yaşına gelmiş aktörün bu yeni filmini biz de herkes gibi Merakla bekliyoruz

Read More