21 Temmuz 2019 Pazar

Kulak Kiri Neden Oluşur? Kulak Kirini Evde Doğal Yollarla Temizleme

  Hiç yorum yok


Kulak kiri, cerumen salgısının içten topladığı deri döküntüleri ve dıştan gelen toz ve öteki partikülleri hapsederek olduğu yerde toplanması ve zamanla sertleşmesi sonucunda meydana gelmektedir.
Kulak kiri pek sevilen bir şey olmamakla beraber kulağımızı böcekten, bakteriden ve mantardan koruyor. Uzmanların 'kulak çubuğu kullanmak zararlıdır' uyarılarına rağmen pek çoğumuz kulak çubuklarını kullanırız.
Kulak çubukları kulak sıvısını iyice aşağıya doğru itiyor, orada biriken sıvı orta kulakta enfeksiyona sebep olabiliyor. Ancak kulak kiri ile başa çıkmak oldukça kolay..
sağlığımızı tehdit etmeden sağlıklı bir şekilde kulağımızı nasıl mı  temizleyebileceğiz. Detayı videomuz da
GLİSERİN
Gliserin kulak kirini çıkarmayı kolaylaştıran doğal bir maddedir. Kolaylıkla eczanelerde bulabilirsiniz. Her iki kulak için 4 damla uygulayın ve en iyi sonuçları görmek için günde üç kez deneyin.
SİRKE VE ALKOL KARIŞIMI
Eşit oranda sirke ve alkolü bir kasede karıştırın. İçine bir pamuk batırıp bu pamuk desteğiyle kulaklara bir kaç damla akıtın.
ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağı kulak kirini yumuşatmak ve temizlenmesine destek olmak için muhteşem bir malzemedir. Bir kaç damla zeytinyağını uyumadan evvel etkilenmiş kulağa damlatın ve öteki tarafınıza yatarak uyumayı deneyin. Bu tedaviyi dört gece arka arkaya kullanın

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder