26 Kasım 2018 Pazartesi

  Hiç yorum yok

Pul Biberi Çoraba Dökünce Bakın Ne Oluyor?

anette inselberg karabiber çorap ısınmak
Eğer acı biberi sadece sofralarda kullanıyorsanız artık biberlere daha farklı bir gözle bakacaksınız.
1) Karıncalar için arnavut biberi
Eğer evinizde karınca istilası yaşanıyorsa çare arnavut biberi olabilir. Karınca ya da haşerelerin olduğu bölgeye acı arnavut biberi dökerseniz bu sorunu çözmüş olursunuz.
2) Çamaşırların rengini açmak için karabiber
Renklilerle beyazları ayrı ayrı atma derdini bitirebilecek bir formül. Çamaşırlarınıza bir çay kaşığı karabiber atarsanız koyu renk çamaşırlarınızın rengi beyazlara bulaşmayacaktır.
3) Çoraplara kırmızı biber
Kışın ayaklarınız çok üşüyorsa çorabınıza bir miktar kırmızı  pul biber dökün.
Baş ağrısını giderir
4)Tansiyon
Zeytinyağı ile pul biberi karıştırıp şakaklarınıza sürerseniz tansiyonunuz dengelenir. Bu formül ayrıca alerjiye bağlı baş ağrısını da gideriyor.
5)Cilt problemlerini yatıştırır
Karabiber ve zeytinyağını karıştırarak egzama ve döküntü gibi cilt problemlerini yatıştırabilirsiniz. Sivilcelerinizden kurtulmak için ise çekilmemiş karabiber tanelerini suyun içinde ezdikten sonra sivilcelere sürebilirsiniz.
6)Kabızlığa iyi gelir
Karabiber ve balı karıştırın. Bu karışıma su ekleyin. Ardından bu karışımı ısıtıp için. Bu karışım kabızlık problemiyle baş edecektir.
7) Soğuk algınlığına iyi gelir
Soğuk algınlığı tedavisinde karabiberin etkili olduğu bilinen bir gerçek. Kaynayan suya bir miktar karabiber ekleyip içerseniz sinüslerinizin açılmasına yardımcı olur ve nasal yollarınızı rahatlatır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder